Nu bliver det lettere at være vikar: Her kan du se alle job
Fra den 7. januar bliver det lettere at finde vikarjob. Scanpix, Betina Garcia
Jobzonen er klar med en ny portal, der samler alle vikarjobbene et sted. Et initiativ, der bakkes op af flere af branchens aktører.

Fra næste år bliver det noget lettere for de danske vikarer at søge job. I starten af januar lancerer Jobzonen nemlig en ny jobportal under navnet Vihoo.dk, som samler alle vikarjob et sted.

- Vikarjob har indtil videre ligget mange forskellige steder på nettet, hvilket ikke er særlig hensigtsmæssigt for vikarerne. Branchen er inde i en kolossal vækstperiode, og efterspørgslen efter vikarjob er stødt stigende. Derfor mener vi også, at tidspunktet for lanceringen af Vihoo.dk er det helt rigtige, siger administrerende direktør i Jobzonen, Henriette Rhod Lassen.

Hun henviser til, at antallet af vikarer er steget med 37 procent siden andet kvartal af 2009, og at den samlede danske beskæftigelse i samme periode er faldet med 2,3 procent.

Konstruktiv dialog med parter
Jobzonen har i udvælgelsen af vikar- og rekrutteringsbureauer lagt vægt på, at de er organiseret, enten via Vikarbureauernes brancheforening i Dansk Erhverv eller via Vikarbranchen i Dansk Industri, og at de er nogle af dem, der går forrest, når det gælder etik og moral.

Netop det sætter de implicerede parter pris på.

- Det skaber tryghed for ansøgerne, at de er sikret ordnede forhold i de job, der eksponeres, og det fremmer vikarbureauernes images, lyder det blandt andet fra Morten Højbjerg, der er administrerende direktør i Moment.

Lettere at finde job
Også hos Vikarbureauernes Brancheforening i Dansk Erhverv er man glad for det nye initiativ.

- Jeg synes, det er glædeligt, at flere vikarbureauer står sammen om dette tiltag. Det vil helt sikkert styrke bevågenheden om branchen og gøre det lettere for kandidaterne at finde frem til vikarjobbene, siger Jakob Tietge, der er sekretariatschef i Vikarbureauernes Brancheforening.

Den nye portal, som Jobzonen står bag, kan benyttes fra 7. januar 2015.