Fylder 75 i dag: Okking bor på plejehjem med depression
Jens Okking, der i dag fylder 75 år, har i to året boet på et plejehjem på Sjælland, hvor han kæmper med et svagt syn og en svær depression. Jeppe Michael Jensen/Scanpix
Fødselaren Jens Okking lider i dag af en kronisk depression, men trives på det plejehjem, hvor han flyttede ind for to år siden.

Det er næsten 10 år siden, at Jens Okking trak sig tilbage fra offentligheden.

Siden da er en dyster skæbne overgået den folkekære skuespiller med de store roller i populære tv-serier som ”Riget” og ”Strømer” samt teaterforestillingen ”Hamlet”.

Jens Okking, der i dag fylder 75 år, har i to året boet på et plejehjem på Sjælland, hvor han kæmper med et svagt syn og en svær depression.

Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen har talt med sønnen Niels Okking, der varsler fødselsdagsfester i flere omgange for den festglade spradebasse.

- Selve fødselsdagen holdes i den nære familie, men til foråret, når det bliver lidt varmere i luften, skal vi holde en ordentlig fest, siger Niels Okking til Ekstra Bladet.

Han afslører dog også, at Jens Okkings tid som politiker for Juni-Bevægelsen i EU omkring årtusindeskiftet blev begyndelsen på den store danskers fald mod depressionens mørke.

- Min far har altid været ordholden, men i politik springer man fra aftaler i en lind strøm. Han har altid kæmpet for de svage, men i politik glemmes de svage hurtigt, hvis der er store kapiitalinteresser på spil. Det skuffede og desillusionerede ham, og der er ingen tvivl om, at de år i parlamentet blev en stærkt medvirkende årsag til den store depression, han fik, siger Niels Okking, der tilføjer, at Jens Okking også fik sit syn ødelagt af en blodprop kort tid efter.

Sønnen fortæller, at selvom Jens Okking stadig lider af den kroniske depression, hygger han sig og har det godt på plejehjemmet.

Jens Okking fik i alt seks børn med fem forskellige kvinder. Sønnerne Mads og Niels kom til i de 12 år, han var gift med sit livs kærlighed Annette Walther, der døde i 1988.