DEBAT Skolepige advarer: Vi lærer at være egoistiske
Jeg kan ikke lide den person, som konkurrencestaten opdrager mig til at være, skriver gymnasiepige. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. Colourbox / Modelfoto
Konkurrencestaten lærer unge, at kun karakterer og ting, der gavner karrieren, er noget værd, mens hjælpsomhed og empati er ligegyldigt, skriver gymnasieelev.

Selvom forældre og lærere prøver at lære unge at behandle hinanden ordentligt, og at de stærke skal hjælpe de svage, opdrager konkurrencestaten os til at være egoister. Sådan skriver Anna Torp-Pedersen, der går i 3.G. i gymnasiet, i et debatindlæg i Information.

Hun oplever, at der konstant er fokus på karakterer, at være den bedste, og at 'blive til noget', mens hjælpsomhed, fællesskab og empati ikke tæller - for det kan man jo ikke gange sit karaktersnit op med eller skrive på eksamensbeviset, som hendes lillesøster siger.

- Alt for tidligt blev vi introduceret for de tårnhøje karaktergennemsnit til de uendeligt lange uddannelser, der alle sammen betød, at man kunne blive til noget. I vores sind blev det oversat til, at det ’at blive til noget’ kunne måles i tal på en skala, skriver Anna Torp-Pedersen blandt andet.

Læs hele hendes debatindlæg her.