Jysk fup-kro leverede 600 farlige schnitzler til bierfest
Glade deltagere til en af de store bierfester, som afholdes i sportshaller over hele landet. Men deltagerne til fredagens bierfest i Assens fik leveret mad fra en ulovlig og uhygiejnisk kro, som Fødevarestyrelsen havde beordret lukket.  arkiv/scanpix
En lukket kro i Sydjylland har i smug produceret mad under så uhumske forhold, at Fødevarestyrelsen kalder det sundhedsskadeligt og "fuldstændig skruppelløst." Trods forbud valgte den tidligere kroejer at levere 600 schnitzler til en bierfest i Assens fredag aften.

Gjerndrup Kro ved Vejen i Sydjylland har officielt været lukket i over et år, men i køkkenet er der fortsat lavet mad til fester i hele landet. Fredag trodsede den tidligere kroejer et direkte forbud fra Fødevarestyrelsen og leverede 600 "Wienerschnitzel mit alles" til en stor bierfest i Assens.

"Jeg har snart været i fødevarekontrollen i 20 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er fuldstændig skruppelløst at spille hasard med andre folks helbred på den her måde," siger Eva Rosenørn, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Kroen ligger ved Brørup i Sydjylland og er blevet drevet af Johnny Jensen, mens skiftende virksomheder er blevet åbnet og lukket på stedet. I fredags kom Fødevarestyrelsen på uanmeldt besøg efter en henvendelse fra Avisen.dk.

"Rengøring og hygiejne var så ringe, at vi valgte at lukke virksomheden. Vi nedlagde forbud mod produktion og videre markedsføring og beslaglagde samtlige fødevarer derude," siger Eva Rosenørn.

Hun forklarer, at det i forvejen var ulovligt at lave mad på stedet, da kroen ikke var registreret ved Fødevarestyrelsen og derfor ikke underlagt kontrol.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Forholdene i kroens køkken var langt fra den standard, loven kræver, hvis man vil drive en fødevarevirksomhed, forklarer Eva Rosenørn:

"Rengøringen var yderst mangelfuld, der var skimmelvækst i køleskabet, der stod skærebrædder og fødevarer på gulvene, der var ikke styr på temperaturen ved opvarmning, nedkøling eller opbevaring. Vi vurderede simpelthen, at det var direkte sundhedsfarligt."

Derfor indgik Fødevarestyrelsen en aftale med Johnny Jensen om, at maden skulle destrueres efter weekenden. Men da Fødevarestyrelsens rejsehold vendte tilbage lørdag, fik de sig noget af en overraskelse:

Den beslaglagte, sundhedsfarlige mad - herunder 600 Schnitzler til fredagens store bierfest i Assens - var blevet leveret alligevel. Desuden var der også leveret mad til tre mindre selskaber. Og nu stod Johnny Jensen og tilberedte mere mad til flere selskaber lørdag aften.

Derfor blev politiet tilkaldt og Fødevarestyrelsen overhældte alt på stedet med grøn farve for at sikre sig, at der ikke ville blive leveret mere mad i smug.

LÆS OGSÅ: Jysk schnitzel-skandale: Krofatter taler ud

Johnny Jensen, og muligvis flere medvirkende, kan nu se frem til en politianmeldelse.

Intetanende gæster i Assens

Arrangørerne af bierfesten i Assens Arena er chokerede over at høre, at den mad, de fik leveret fredag, var lavet under uhygiejniske og ulovlige forhold.

"Vi er meget chokerede over, at maden vi serverede til fredagens bierfest, ikke har levet op til gældende fødevareregler. Vi har lavet en samarbejdsaftale med Vollstedt Group, om musik og madvarer og er derfor meget kede af, at der ikke har været styr på de samarbejdspartnere der har været involveret i aftalen. Vi beklager dybt situationen, som vi helt uforskyldt er kommet i, og som nu giver en i øvrigt god fest et dårlig eftermæle. Det er første og sidste gang, vi får mad leveret udefra," siger John Jessen, centerleder i Assens Arena.