Kommunen betalte: Chefers familie kom med på skiferie
Chefs børn og mand kom med på skifere på kommunens regning. Foto: Scanpix
Kommunale chefer i København tog deres familier med som frivillige på autisters rejse til udlandet. Regningen tog kommunen sig af.

Familiemedlemmer til chefer i Center for Børn og Handicap har deltaget i flere af centrets udlandsrejser de sidste to år. Kommunen har betalt mere end 100.000 kroner for familiemedlemmernes deltagelse i skiferier og rejser til europæiske storbyer, skriver Ekstra Bladet.

Rejserne var forbeholdt beboerne og medarbejderne på Elmehuset, der er en institution for autistiske og socialt udsatte børn med andre handicap. Alligevel har chefernes familiemedlemmer været med på ugelange rejser, der er gået med at stå på ski i Norge og Sverige, og været med på en tur til Paris og Bruxelles.

Institutionens chef har haft både børn og mand med på ferie. Også familiemedlemmer til ledere i andre dele af Center for Børn med Handicap er blevet inviteret med til Sverige, Norge og Paris på kommunens regning.

Elmehusets chef har ikke ønsket at udtalte sig om sagen til Ekstra Bladet. Den ansvarlige socialdirektør, Annette Laigaard, erkender, at der er sket en fejl.

"Vi bør ikke lave fodfejl. Naturligvis skal man ikke som leder selv godkende, at ens familie skal med på ferie. Det skal ens chef gøre – ingen tvivl om det," siger socialdirektøren til Ekstra Bladet.

Hun bakker fortsat op om projektet.

Kilde: Ekstra Bladet.