Direktør bliver efter million-fråds: Fyrer ansatte i stedet
Ledelsen i Wonderful Copenhagen skal fyre ni ansatte, efter selskabet overskred budgettet i forbindelse med Eurovision. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
De ansatte i Wonderful Copenhagen bliver ramt af overforbruget ved Eurovision. Hver tiende medarbejder skal fyres.

Wonderful Copenhagen gik 77 millioner kroner over budget i forbindelse med Eurovision, og det rammer nu de ansatte i turistselskabet, skriver metroxpress.

Ledelsen vil således skære i antallet af ansatte fra 83 til 74. Det betyder, at mere end hver 10. skal afskediges.

- Det er meget beklageligt, at man nu skal til at afskedige medarbejdere hos Wonderful Copenhagen, men det er jo den hurtigste og nemmeste måde at spare på. De må jo spare på grund af det store underskud efter Eurovision, siger Per Roswall (V), bestyrelsesmedlem i Wonderful Copenhagen.

Afskedigelserne, der også kan ske via naturlig afgang og frivillige fratrædelser, er en del af ledelsens spareplan, som skal vedtages på bestyrelsesmødet i Wonderful Copenhagen mandag.

Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem Kenneth Kristensen Berth undrer sig dog over, at administrerende direktør Lars Bernhard Jørgensen bliver siddende på sin post og holder fyringsrunde.

- Jeg mener jo, at han burde have stillet sin egen stilling til rådighed. Jeg fatter ikke, at han kan være det bekendt over for de ansatte, der nu skal tage deres gode tøj og gå. Det er pinligt, at han stadig sidder der og har været den første til at gå i redningsbåden, siger han til metroxpress.

SF"s Lise Müller kalder de mange afskedigelser for "superærgerlige":

- Men på den anden side kan det ikke nytte noget, at der er nogen, som har dummet sig så meget og brugt så mange millioner for meget, uden at det får konsekvenser, siger hun til metroxpress.

Wonderful Copenhagen har ikke ønsket at kommentere den kommende fyringsrunde.