Ad! Så beskidt er dit sengetøj
Hvor tit vasker du sengetøj? Mange danskere er ikke klar over, hvor tit sengetøj faktisk skal vaskes - eller hvor beskidt det faktisk bliver af almindelig brug. (Foto: Colourbox)
Dit sengetøj er fyldt med så mange døde hudceller, sved og hår, at du skal vaske dit sengetøj hyppigere end du måske lige tænker er nødvendigt.

Tænker du nogensinde over, hvor rent dit sengetøj egentligt er?

Du bruger rundt regnet en tredjedel af dit liv pakket ind i sengetøj, og om natten udskiller din krop døde hudceller, sved og hår, som så bliver absorberet i dit sengetøj.

"Sengetøjet bliver hurtigt fyldt med døde hudceller, sved og hår, og derfor er det vigtigt at vaske betræk og lagen ofte, hvilket vil sige cirka hver 14. dag. Dog oftere hvis du har allergi over for husstøvmider, som lever i sengetøjet," siger husholdningskonsulent og cand.pæd. Winnie From Thesbøl.

Gør dette, så bevarer du dit sengetøj som nyt. Læs mere på ISABELLAS.dk!

Hudsygdomme og støvmider

Du skal være særlig opmærksom på at vaske dit sengetøj grundigt, hvis du lider af hudsygdomme og ikke mindst hvis du er allergisk over for husstøvmider. For at få sengetøjet helt rent for bakterier, anbefaler Winnie From Thesbøl, at du vasker sit sengetøj i 60 grader.

Dog skal du være opmærksom på, at 60 graders vask ikke er skånsomt for miljøet, og at det desuden slider på dit sengetøj.

Skru ned for temperaturen

Ifølge Coop Danmarks undersøgelse af vores vaner i forhold til tøjvask er vi danskere for dårligt oplyste om, at vi sagtens kan vaske tøjet rent i 30 grader. Undersøgelsen viser, at hver anden dansker kogevasker oftere end den øvrige europæiske befolkning, og at hver fjerde dansker ikke ved, at tøj faktisk kan vaskes helt rent ved 30 grader.

"Det er tydeligt, at danskerne af gammel vane vasker ved langt højere temperaturer end nødvendigt. Skruer vi i Danmark bare tre grader ned for vasketemperaturen betyder det, at vi sparer CO2-udledning svarende til 11.000 personbiler om året eller elektricitetsforbruget i 2.500 husstande," forklarer Michael René, lektor ved Metropols Ernærings- og Sundhedsuddannelser i København og talsmand for oplysningskampagnen I prefer 30°.

Sådan bliver dine ben smukkest, når du barberer dem. Se tricket på femina.dk

Af Eilen Anthoniussen, Isabellas.dk/NewsDeskEilen Anthoniussen / Foto: Bjørn Jakobsen

via Listen To News