Målmand om ny løn: Jeg bliver bænket
Nye kontrakter betyder mere tid på bænken, hvis 25-årige Kasper Vilfort skal fortsætte med at spille fodbold på højt niveau. Sådan lyder det fra målmanden fra Fremad Amager.  (Foto: Foto: Kasper Vilfort)
Nye kontrakter til fodboldsspillere betyder, at 25-årige Kasper Vilfort må vælge mellem karrieren som vvs'er og karrieren som fodboldspiller. Han nægter at spille, hvad der svarer til fuldtid for 3.400 om måneden.

En bonus-løn.

Sådan beskriver 25-årige Kasper Vilfort den løn, som han får for at spille fodbold for Fremad Amager.

Kasper Vilfort er en af de mange hundrede spillere i 2. Division, der er ansat i bibeskæftigelse. Det vil sige, at han har ret til en mindsteløn på 3.000 kroner for de 16-18 timer, som han lægger i klubben.

Kasper Vilfort arbejder ved siden af fodbolden som vvs'er, og her tæller arbejdstiden 37 timer i ugen. Ved siden af det bruger han altså mange timer på fodbold.

"Det fungerer okay. Det er lidt tidspresset engang imellem, men jeg elsker at spille," siger han.

3.400 om måneden

Men nu slår klubbernes arbejdsgiverforeningen skår i spille-glæden.

Divisionsforeningen vil nemlig have indført to nye kontrakttyper, der betyder, at klubberne fremover vil kunne sætte spillerne til at træne ubegrænset i klubben for 3.400 om måneden.

Og det vil gå udover Kasper Vilforts arbejde som vvs'er.

"Hvis klubberne benytter sig af den her mulighed, og lægger træningen klokken 10 om formiddagen, så skal jeg bede min mester om fri, og det får jeg ikke lov til," siger han.

Derfor risikerer han at vinke farvel til fodbolden i 2. Division, hvis forslaget fra Divisionsforeningen bliver til virkelighed.

"Jeg vil jo ikke kunne leve af 3.400 om måneden. Så ville jeg skulle bo hjemme hos min mor og far. Der er jo ikke nogen, der kan få en dagligdag til at fungere med 3.400 om måneden før skat," siger han.

Kasper: Jeg bliver jo bænket

Divisionsforeningen mener, at den ubegrænsede spilletid er ment som et tilbud, som klubberne kan benytte sig af. Spillerne kan jo bare sige fra, lyder det fra arbejdsgiverforeningen.

Men den tror Kasper Vilfort ikke på.

"Det er jo ikke realistisk at sige fra til træning. Så jeg ville jeg da ryge på bænken med det samme," siger den 25-årige målmand.

Han er uforstående over for forslaget.

"Hvis klubberne siger, at de ikke vil gøre brug af den her ubegrænsede tid, til at presse spillerne, så kan jeg heller ikke forstå, hvorfor de vil have muligheden for det," siger han.

via Listen To News