Fodboldspiller om ny kontrakt: En katastrofe
Anders Nielsen, der til daglig spiller for HB Køge er bange for at en ny kontrakttype vil koste ham jobbet som fodboldspiller.  (Foto: Foto: Anders Nielsen)
Anders Nielsen er en af de mange fodboldspillere, der med stor nervøsitet følger med i de nuværende overenskomstforhandlinger mellem klubberne og spillernes organisationer. Klubberne vil nemlig indføre to nye kontrakttyper, der betyder at flere spillere kan risikere at arbejde for klubberne ubegrænset til 3.400 kroner om måneden.

"Jeg har ikke råd til at spille fodbold flere timer, end jeg gør."

Sådan siger Anders Nielsen, der spiller for HB Køge.

Den 28-årige fodbolspiller er ansat på deltidskontrakt - en kontrakttype, som arbejdsgivernes organisation, Divisionsforeningen, nu vil have fjernet.

Det kan få så store konsekvenser for den unge spiller, at han helt må droppe fodbolden.

"Hvis der er ikke er noget, der hedder deltidskontrakt, så kan jeg ikke få det til at hænge sammen," siger han.

To muligheder for fremtiden

Under deltidskontrakten er Anders Nielsen garanteret en minimumsløn på 9.300 kroner. Han må maksimalt spille 33 timer om ugen i klubben. Men med Divionsforeningens forslag har HB Køge nu kun to muligheder for at lønne ham.

Den ene er, at sætte ham i fuldtidsbeskæftigelse, hvor han er berettiget til 19.470 kroner om måneden. Den anden er at sætte ham på en kontrakt, hvor han kun er berettiget til 3.400 om måneden, og hvor der ikke er nogen begrænsning på, hvor mange timer han skal bruge i klubben.

"Jeg frygter da, at jeg bliver sat på den sidstnævnte. Det vil være en katastrofe for mig. Jeg kan ikke spille flere timer, end jeg gør i forvejen, fordi jeg også har et arbejde ved siden af," siger Anders Nielsen.

Holder hovedet over vandet

For at få økonomien til at løbe rundt arbejder Anders Nielsen 20 timer om ugen i en sportsbutik. Oveni det træner han to og en halv time otte gange om ugen.

Og det kan sommetider være vanskeligt for den unge venstreback at holde hovedet over vandet.

"Det er i forvejen ret mange timer, jeg arbejder i klubben, og det er lidt et problem i forhold til mit arbejde i butikken. Jeg har ikke så mange timer, som jeg gerne vil have. Så jeg accepterer bare at jeg tjener lidt mindre i løn, og så håber jeg på, at der kommer en bedre kontrakt engang," siger han.

På en typisk arbejdsdag møder Anders Nielsen ind til morgentræning klokken otte. Her træner han ofte helt til klokken fire. Efter træning arbejder han en time i en sportsbutik til klokken er halv seks.

Alt har en grænse

For Anders Nielsen er det passionen for fodbolden, der holder gejsten oppe.

"Jeg elsker at spille fodbold. Og man vil jo altid gerne spille på det højeste niveau," siger han.

Men der er dog grænser for, hvor langt han vil gå, for at realisere sin drøm.

"Jeg brænder for fodbold. Men der er grænser for, hvor dårlige forhold jeg kan spille under. En forringelse af mine vilkår, vil gøre det vanskeligt at være fodboldspiller."

via Listen To News