Ugens vintest: Årets bedste vin fra New Zealand
Denne uges vintest kigger nærmere på vin fra New Zealand, og vinderen blev en Sauvignon Blanc. Læs hele testen her. (Foto: Colourbox.)
Denne uges vintest kigger nærmere på vin fra New Zealand, og vinderen blev en Sauvignon Blanc. Læs hele testen her.

Det var Marlborough her, der og alle vegne da årets bedste New Zealandske vin blev kåret.

Og ikke uventet blev testen domineret af Sauvignon Blanc og Pinot Noir med førstnævnte som vinder i form af Babich Black Label Marlborough Sauvignon Blanc 2013, som i øjeblikket forhandles af Skjold Burne Vinhandel til en tilbudspris på 109,75 kr.

Og til den pris bør man slå til, hvis man gerne vil opleve hvad al virakken omkring Sauvignon Blanc fra New Zealand går ud på, uden at skulle pantsætte hus og hjem.

Vindervinen byder nemlig på alt hvad en god New Zealandsk Sauvignon Blanc skal have af hyld og græs i næsen, citrus og eksotisk frugt i munden og lang eftersmag med perfekt fylde og intensitet og sprød syre. Super lækker sag.

Testvinder

Babich Black Label Marlborough Sauvignon Blanc 2013

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 109,75 kr.

 

Andre anbefalede vine:

Staete Landt Paladin Marlborough Pinot Noir 2010

******

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 182 kr.

Kommentar: Markant og opulent Pinot Noir fra Marlborough med fad, peber, tobak og solbærbusk i både næse og mund. Et absolut brag af en vin, som enhver tilhænger af Pinot Noir fra New Zealand bør unde sig selv at prøve.

 

Sileni The Lodge Hawke's Bay Chardonnay 2012

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 99,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot stålsat og stringent New Zealansk Chardonnay med næsten Bourgogne agtig kølighed og præcision. Floral næse og livlig mund med fin syre med toner af citrus og æble.

 

Villa Maria Clifford Bay Marlborough Sauvignon Blanc Reserve 2012

*****

Forhandler: Vinens Verden

Pris: 179 kr.

Kommentar: Besnærende Marlborough Sauvignon Blanc med blid floral næse og sprød mund med klassiske toner af hyldeblomst og tropisk frugt. Høj klasse

 

Babich Winemakers Reserve Marlborough Pinot Noir Reserve 2012

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 159,75 kr.

Kommentar: Klassisk tæt og lækker Marlborough Pinot Noir med kirsebær, blommer og brombær i både næse og mund tilsat noter af tobak og mokka i den lange delikate eftersmag. Godt køb.

 

Babich Cowslip Valley Marlborough Riesling 2012

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 109,75 kr.

Kommentar: Pirrende og udfordrende Marlborough Riesling med spændstig syre, flint i næsen, lime og grønne æbler i munden og herbale toner i den lange sprøde eftersmag. Lækker sag.

 

GreyWacke Marlborough Sauvignon Blanc 2013

******

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 109,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Stilfuld Marlborough Sauvignon Blanc med grønne æbler i næsen og fyldig og cremet mund med sødmefulde toner af eksotisk frugt med en snert af lime. Super køb.

 

Astrolabe Wines Province Marlborough Chardonnay 2012

******

Forhandler: Sigurd Müller Vinhandel

Pris: 140 kr.

Kommentar: Astrolabe Wines er mest kendt for deres Sauvignon Blanc, som flere gange har vundet titlen som verdens bedste (i sin prisklasse). Men med deres Chardonnay 2012 beviser de, at de også mestrer andre discipliner. Klassisk fed Chardonnay næse med præg af fløde og cremet mund med rund tekstur og fyldig frugt med noter af melon og toast. Super lækker sag, som havnede et pænt stykke over 200 kr. i gennemsnitsvurdering.

 

Seresin Momo Marlborough Pinot Noir 2011

*****

Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten

Pris: 160 kr.

Kommentar: Blød og indsmigrende Pinot Noir med hindbær i næsen og cremet mund med noter af kirsebær, kaffe og tobak pakket ind i sarte tanniner. Lækker sag.

 

Sileni The Triangle Hawke's Bay Merlot 2008

******

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 119,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Super lækker New Zealandsk Merlot med Pomerol agtig elegance og finesse. Indsmigrende tæt næse med toner af kaffe og silkeblød mund med toner af kirsebær, chokolade, peber og vanilje. En virkelig lækker vin som beviser, at New Zealand også kan producere vin i verdensklasse på andet end Pinot Noir og Sauvignon Blanc.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Leveret af Af Claus Forrai, finansbureauet.dk, og du kan læse flere nyheder fra FinansBureauet her

via Listen To News