Fund af salmonella i kød fra Føtex og Bilka
Fødevarestyrelsen advarer om fund fund af salmonella i kød fra Føtex og Bilka, og det pågældende parti nakkefilet trækkes nu tilbage.

Der er tale om et parti marineret nakkefilet under navnet Ild og Mad med 5 procent lage, der nu trækkes tilbage.

Kontrollen har afsløret indhold af salmonelle, og derfor skal man ikke anvende kødet, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Bliv ven med os på Avisen.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Her kan du se hele advarslen fra myndighederne:

Ild og Mad Havtorn marineret nakkefilet tilsat 5% lage

Pakkedato: 7/5-2014
Mindst holdbar til dato: 19/5-2014
EAN stregkoderne: 2617160000000 (Føtex) og 2617170000000 (Bilka)

Solgt i:
Føtex og Bilka butikker.

Virksomhed, der kalder tilbage:
Tican Fresh Meat A/S
Åvænget 9
6823 Ansager

Årsag:
Virksomheden har i forbindelse med deres egenkontrol udtaget prøver af produktet. Analysen af prøverne viste tilstedeværelse af salmonellabakterier.

Risiko:
Hvis kødet ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella.
Symptomerne ved salmonellainfektion er b.la. diarré kvalme, mavesmerter, opkast og feber.

Råd til forbrugerne:
Kasser produktet, eller lever det tilbage til butikken, hvor det er købt.