Pia Kjærsgaard: Jeg beklager det dybt
Der er for mange magtstræbere uden idealer i Folketinget, mener DF's Pia Kjærsgard. polfoto: Mogens Flindt
Politikere er magtfulde og upålidelige, siger danskerne ifølge en undersøgelse. Det svier, men passer, mener DF's Pia Kjærsgaard, der beklager.

Tidligere handlede politik om idealer. Nu handler det om at møve sig frem for egen vindings skyld. Det mener Pia Kjærsgaard, der er kulturordfører i Dansk Folkeparti.

I en ny undersøgelse beskriver danskernes deres politikere som en magtfuld, upålidelig, arrogant og uforståelig race.

Det svier, men det rammer faktisk plet, mener Pia Kjærsgaard.

”Jeg beklager det dybt," siger hun.

"Politik er ved at udvikle sig til et karrierejob. Jeg tror, at mange folk er meget, meget imod, at man ikke går ind i politik af idealistiske grunde," siger hun.

Læs hadelisten: Sådan bedømmer folk dit job

Løftebrud og partihop

Hun ser en voksende politikerlede i befolkningen.

"Regeringen har i den grad har klumret rundt i det med skandalesager. Man har næsten kunne forvente et nyt ministerhold, hvis man tog bare en uges ferie. Oveni er der løftebrud. Det giver alt sammen en gennemgribende mistillid hos folk," siger Pia Kjærsgaard.

Parti -hoppere som de tidligere SF'ere Astrid Krag og Ida Auken, der skiftede til henholdsvis Socialdemokratiet og Radikale Venstre efter at SF trådte ud af regeringen, har et særligt ansvar mener den tidligere formand for Dansk Folkeparti.

”På det seneste har vi set, hvordan politikere skifter parti, fordi det parti, de blev valgt for, er for nedadgående. De ser ministerkarrieren fortone sig langt væk. Så skifter de over til et andet parti. Det tror jeg, at folk har meget svært ved at acceptere," siger Pia Kjærsgaard.

Læs Mogens Lykketoft (S) forsvare kritikken her.