Danske mænd frygter voldelige feminister
Ekstrem feminisme er en grim plante, hvis vækst er kommet ud af kontrol, mener mandenetværket Manfo. Foto: Tine Harden/Polfoto
Mandebevægelse går i krig mod rabiat feminisme, der opfordrer til at skære penis af. Danske politikere og fagbevægelse ryster på hovedet.

En gruppe af danske mænd går nu i krig med de 40 organisationer, fagforeninger og politiske partier, der støtter Kvinderådet.   I et usædvanligt brev advarer netværket Manfo Kvinderådet mod at deltage i en stor ligestillingskonference, ’Nordisk Forum’, i Malmø til sommer.

’Svensk feminisme er i disse år en grim plante, hvis vækst er kommet helt ud af kontrol,’ skriver Manfo i brevet. Her opfordrer mandenetværket blandt andet HK, FOA, Dansk Sygeplejeråd samt flere politiske partier til at trække deres støtte til Kvinderådet og tænke sig godt om, før de deltager i Nordisk Forum.

”Den svenske feminisme gennemsyres af mandehad og opfordringer til vold mod mænd, og det, ønsker vi, ikke skal brede sig til nabolandene,« siger Kåre Fog, aktiv i Manfo og forfatter til brevet.

”Feminister vil slå mænd ihjel”

I brevet advarer de danske mænd også om, at svenske feminister i nogle tilfælde er så ekstreme, at de ’opfordrer til vold imod mænd såsom at skære penis af eller slå mænd ihjel’.

Kåre Fog kalder det vanvittigt, at blandt andet Københavns Kommune og Region Hovedstaden samt andre offentlige støttekroner støtter forskellige arrangementer i tilknytning til Nordisk Forum.

”Jeg er meget kritisk over for, at vi bruger danske skattekroner til at fremme noget, der er så rabiat. Det er ikke i orden, at min fagforening, Dansk Magisterforening, plus skatteyderne bruger penge på ekstrem feminisme,” siger Kåre Fog.

Kåre Fog henviser til, at der på Nordisk Forum også vedtages et slutdokument, der skal overrækkes til Nordens regeringer og parlamenter. Han kan godt være bange for, at der kommer ultrafeministiske anbefalinger frem, der ligger meget langt fra, hvad der er i danske mænds interesse.

Ude af proportioner

I Kvinderådet ryster man på hovedet over det aggressive brev fra Manfo, der repræsenterer cirka 600 danske mænd.  Det socialdemokratiske folketingsmedlem Trine Bramsen, der sidder i Kvinderådets styrelse, kalder det helt ude af proportioner at sende et så aggressivt brev.

”Tonen hører ingen steder hjemme og er meget langt fra den demokratiske tone vi bruger i Danmark, når vi diskuterer vigtige politiske og samfundsmæssige emner,” siger hun. Trine Bramsen understreger, at Nordisk Forum er en seriøs og vigtig ligestillingspolitisk mødested.

”Alle organisationer og netværk er velkomne. Også Manfo, hvis de har noget på hjerte,” fastslår Trine Bramsen.

Mandehug til fagbevægelsen

Dansk fagbevægelse får også hug i brevet, hvor Manfo noterer, at den mest aktive danske gruppe i forbindelse med konferencen er feminister i blandt andet HK, Dansk Metal og 3F.

HK’s næstformand Mette Kindberg, der også sidder i Kvinderådets top, mener, at Kåre Fog skyder langt over målet, når han beskylder fagbevægelsen for at flirte med ekstrem feminisme.

”Man kan også ønske at se spøgelser. Vi går absolut ikke ind for vold eller ekstremisme i nogle sager. Men vi arbejder seriøst med ligestillingsspørgsmål, og det er præcis, hvad Nordisk Forum også gør,” konstaterer Mette Kindberg.

Også forbundssekretær i FOA, Nanna Højlund, mener, at Manfo er langt ude i deres angreb på Kvinderådet.

”Det er et absurd brev, der taler mod bedrevidende,” siger hun og fremhæver, at det er helt centralt, at dansk fagbevægelse er aktivt til stede på Nordisk Forum.

”Jeg tror, at Manfo har misforstået det her, for vi er jo netop optaget af, at alle stemmer i ligestillingsdebatten bliver hørt og ikke kun nogle få,” siger hun.

Kåre Fog afviser, at Manfo har misforstået det hele.

”Jeg er ikke direkte bange for svenske tilstande i Danmark. Men jeg synes, at Danmark meget højlydt skal lægge afstand til, hvordan feminismen udvikler sig udi ekstremismen på den anden side af Øresund. Vi skal protestere så højt, at vi gør Sverige en tjeneste,” siger han.