Rohde: Sass Larsen var spion for Venstre
AppleMark
Op til folketingsvalget 2005 var Socialdemokraternes politiske ordfører angiveligt spion for Venstre.

• Lykketoft afviser spionage
• TV 2-direktør sender Rohde hjem
• S-koryfæer: Henrik Sass er dum og doven

I dag er han en af Helle Thorning-Schmidts mest betroede partifæller. Men Mogens Lykketoft havde angiveligt ikke megen tiltro til Henrik Sass Larsens begavelse. Lykketoft skrottede blandt andet et velfærdsoplæg fra Sass Larsen, hvilket ifølge Ekstra Bladets oplysninger fik den unge politiker til at gå bag om partiformandens ryg.

Avisen afslører lørdag, at Sass Larsen forsøgte at undergrave Lykketoft ved at videregive fortrolige oplysninger om Socialdemokraternes strategier til Venstres Jens Rohde.

- Jeg vil ikke blande mig i politik mere. Men jeg vil heller ikke bestride sandheden, når Ekstra Bladet har fundet frem til den, siger Jens Rohde, der i dag er direktør for TV 2 radio.

Sass Larsen afviser dog anklagerne på det skarpeste.

- Det er helt vanvittige beskyldninger. Det er aldeles grotesk. Jeg har ikke på noget som helst tidspunkt afleveret oplysninger om socialdemokratisk strategi eller noget som helst andet til Venstre, siger Sass Larsen, der betegner historien som en smædekampagne og en politisk svineri.

I forrige måned skrev samfundsdebattøren Henrik Dahl på sin blog at de fire S-koryfæer Poul Nyrup Rasmussen, Svend Auken, Mogens Lykketoft og Ritt Bjerregaard grundlæggende opfatter Henrik Sass Larsen  som et mådeligt begavet magtmenneske med en forholdsvis begrænset arbejdskapacitet. Hvilket alt sammen medfører, at man hverken kan stole på ham eller regne med ham.