Løn i Legoland: 60 kroner i timen
To busser med vrede tyske Legoland-ansatte besøgte lørdag forlystelsesparken i Billund for at protestere. (Foto: Foto: Colourbox)
Tyske Legoland-ansatte tjener så lidt, at de er nødt til at modtage socialhjælp ved siden af deres løn.

Utilfredse tyske ansatte kan glemme alt om en overenskomst med Legolands ejere, koncernen Merlin. Det skriver Fagbladet 3F.

- Det er fuldstændigt udelukket, at vi vil indgå en overenskomst med en fagforening i nogen af de lande, vi har attraktioner, siger Sally Ann Wilkinson, der er kommunikationschef hos Merlin.

Lørdag besøgte to busser med vrede tyske Legoland-ansatte forlystelsesparken i Billund for at protestere over lønninger på 60 kroner i timen i Legoland i Günzberg i Sydtyskland. Fagforbundet NGG fortæller, at mange af de ansatte tjener så lidt, at de er nødt til at modtage socialhjælp ved siden af deres løn.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet er det et voksende fænomen, at koncerner ikke vil lave overenskomster.

- Det er en amerikansk strategi, der har bredt sig til Europa, hvor flere koncerner fjerner sig fra aftalemodellen. Det underminerer den model, det har taget 100 år at bygge op i flere europæiske lande, siger Henning Jørgensen.

I Danmark har Merlin accepteret, at de ansatte er omfattet af en overenskomst. Det var tilfældet, allerede da koncernen overtog Legoland i Billund.

via Listen To News