DF står stærkt i ny måling
De borgerlige partier får nu 57,3 procent af stemmerne, mens rød blok må nøjes med 42,5 procent. (Foto: Foto: Folketinget)
DF-formand Kristian Thulesen Dahl kan glæde sig over den største vælgeropbakning i flere år ifølge måling.

Mens Lars Løkke Rasmussen (V) kan glæde sig over, at et flertal vil gøre ham til statsminister efter næste valg, så skal han til at forholde sig til et styrket Dansk Folkeparti.

I en ny meningsmåling foretaget af Greens får DF nemlig 17,9 procent af stemmerne, og det er den største vælgeropbakning til partiet i en Greens-måling siden vinteren 2006, hvor Muhammed-krisen rasede, skriver Børsen.

DF-fremgangen slår blå bloks forspring i meningsmålingerne fast. De borgerlige partier får nu 57,3 procent af stemmerne, mens rød blok må nøjes med 42,5 procent.

Men Dansk Folkeparti har ikke tænkt sig at lægge stemmer til nulvækst i den offentlige sektor, hvilket er en vigtig del af Venstres økonomiske politik.

- Jeg har mange gange kvitteret for, at Lars Løkke bruger udtrykket, at der som udgangspunkt skal være nulvækst i den offentlige sektor, siger DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, til Børsen.

- For det er selvfølgelig styrkeforholdet efter et folketingsvalg, der vil afgøre hvilken indflydelse, de enkelte partier får. Og vi vil jo kæmpe for at få vores politik gennemført, tilføjer han.

Hvis den store vælgeropbakning til DF fortsætter ved næste folketingsvalg, får Lars Løkke Rasmussen en vanskeligere samarbejdspartner, lyder vurderingen fra en ekspert.

- Under VK-regeringen så vi, at Dansk Folkeparti reelt lagde stemmer til en blå økonomisk politik, og så fik de betaling i form af stramninger i udlændingepolitikken, siger Rune Stubager, lektor og forsker i vælgeradfærd ved Aarhus Universitet, til avisen.

- Men hvis de her målinger holder, må forventningen være, at prisen på Dansk Folkepartis mandater stiger, siger han.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, er dog overbevist om, at V og DF nok skal kunne mødes, siger hun Børsen.

/ritzau/
via Listen To News