Gul fagforening: S-forslag er som nazisme
(Foto: Foto: Pressefoto / POLFOTO)
Fagforeningen Det Faglige Hus sammenligner forslag fra S-ordfører om fagforeningskontingent med nazismen.

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, "genopfinder jødestjernen" med sit forslag om, at det kun skal være medlemmer af de traditionelle fagforbund, der kan opnå skattefradrag for deres kontingentindbetalinger.

Det siger formanden for Det Faglige Hus, Johnny Nim, en af de såkaldt gule fagforeninger, hvis medlemmer altså vil miste fradragsretten, hvis Leif Lahn Jensens forslag bliver ført ud i livet.

- Et forslag om at sætte en jødestjerne på en del af de danske lønmodtagere, vil efter min mening være i strid med den europæiske menneskerettighedskommission, siger formanden for Det Faglige Hus, Johnny Nim.

- Og Folketinget vil formentlig også skulle fjerne Foreningsfrihedsloven for at gennemføre denne sindssyge idé, tilføjer han.

Nu bliver Leif Lahn Jensens forslag imidlertid ikke til noget. Det blev på få timer skudt i sænk af Socialdemokraternes fungerende politiske ordfører, Maja Panduro.

- Det er hverken regeringens eller officiel socialdemokratisk politik at fjerne fradragsretten for medlemskab af en gul fagforening, fastslår hun.

Ifølge Johnny Nim er det Leif Lahn Jensens menneskesyn, den er gal med.

- Når jeg bliver fortørnet, er det på grund af det menneskesyn, der ligger bag hans tankegang, at der i Danmark er første- og andenrangsborgere, siger formanden for Det Faglige Hus.

Johnny Nim mener i øvrigt, at inddelingen i "første- og andenrangsborgere" allerede trives i den traditionelle fagbevægelse.

- Dansk Elforbund nærmest praler med, at de allerede har indført "jødestjerne-princippet", et emblem til deres egne medlemmer for at folk kan kende forskel på en "rigtig" og en "forkert" elektriker, siger han og fortsætter:

- Så tankegangen lever i bedste velgående i den traditionelle fagbevægelse, lyder det fra Johnny Nim.

/ritzau/
via Listen To News