Svømme-dronning er vild med ny trænerstruktur
- Det er rigtig dejligt at have en træner på kanten, som ikke skal tage sig af alle de andre ting, der forstyrrer vores træning, siger Ottesen. Foto: Liv Høybye/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
Dansk Svømmeunion har gjort det rigtige ved at opdele landstrænerens opgaver, mener Jeanette Ottesen Gray.

Opdelingen af landstrænerens opgaver i Dansk Svømmeunion fungerer så godt, at det kommer bag på den danske elitesvømmer Jeanette Ottesen Gray, at man ikke har splittet jobbet op noget tidligere.

- Jeg synes, det går fuldstændig perfekt.

- Det er nærmest ærgerligt, vi først har fået indført det nu, når man kan se, hvor godt det kører, siger hun.

Allerede inden Paulus Wildeboer i november valgte at skifte sit danske landstrænerjob ud med det australske, blev det besluttet at splitte stillingen op i to for at skabe mere overskud i forbindelse med at træningen af de danske elitesvømmere.

Resultatet er blevet en overordnet landstræner i form af britiske Nick Juba, som blev ansat i april, og en daglig træner i det nationale træningscenter (NTC) i Bellahøj.

I marts overtog australieren Shannon Rollason jobbet som NTC-træner og tager sig af den daglige træning af elitesvømmerne.

I mens sikrer Nick Juba opbygningen af en rød tråd i det, der foregår på klubniveau til landsholdsniveau.

På den måde får både klubberne og elitesvømmerne mere opmærksomhed.

- Det er rigtig dejligt at have en træner på kanten, som ikke skal tage sig af alle de andre ting, der forstyrrer vores træning, siger Ottesen og tilføjer:

- Paulus brugte så meget energi på alt andet end os atleter. Og det gik ud over os, når vi skulle til store stævner, fordi han var stresset.

- Så det er rigtig fedt, at jobbet er splittet op, siger den 25-årige elitesvømmer.

Jeanette Ottesen Gray befinder sig i øjeblikket i Barcelona, hvor VM på langbane finder sted fra den 28. juli til den 4. august.

Hendes første tur i VM-bassinet er søndag.

/ritzau/

via Listen To News