Teenager fængslet for cafe-afpresning
Politiet anholdt den unge mand, efter at have set ham på vejen hen til cafeen. Foto: Colourbox
Café Castro på det ydre Nørrebro er blevet udsat for et forsøg på afpresning.

En teenager blev mandag anholdt og sigtet for afpresning rettet mod Café Castro på Nørrebrogade på det ydre Nørrebro i København.

Tirsdag blev drengen, der ifølge ekstrabladet.dk menes at have relationer til bandegrupperingen Brothas i Mjølnerparken, varetægtsfængslet i 13 dage.

Mandag aften troppede den unge, der er 17 år, sammen med nogle andre op i caféen, hvor de ved at true med vold prøvede at afpresse bestyreren 12.000 kroner.

Den centrale efterforskningsleder Dan Aakerhjelm Sørensen, Københavns Politi, oplyste mandag aften, at den unge truede med at smadre stedet, hvis ikke han fik en sum penge.

Da han ikke fik udleveret penge, stak han af, hvorpå bestyreren ringede til politiet.

De tilkaldte betjente gennemså forretningens videooptagelser fra overvågningskameraet og genkendte den 17-årige, fordi de havde set ham på vejen til restauranten.

Politipatruljen kørte tilbage efter ham, og selv om han forsøgte at stikke af, lykkedes det ikke. Han blev kort tid efter anholdt på Nørrebro.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, så det er begrænset med detaljer om afpresningsforsøget.

De lukkede døre skyldes blandt andet, at politiet mener, at den unge ikke var alene om afpresningsforsøget.

Inden dørlukningen nåede den 17-årige dog at nægte sig skyldig i sigtelsen.

Sidste år satte indehaveren af Café Viking fokus på, hvordan folk med banderelationer forsøger afpresning mod almindelige erhvervsdrivende på Nørrebro. Siden er flere andre tilfælde kommet for dagens lys.

/ritzau/

via Listen To News