Helle: Selvfølgelig har jeg tillid til Mette
(Foto: Foto: AP/Eric Miller / POLFOTO)
Mette Frederiksen har ikke ført offentligheden bag lyset i sagen om skjulte dagpengetal, siger statsministeren

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker op om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der bliver beskyldt for at føre offentligheden bag lyset, efter at det er kommet frem, at hun i 24 dage har vidst, hvor mange der ville miste dagpengeretten.

Det siger Thorning, kort tid før dag to på EU's forårstopmøde i Bruxelles officielt går i gang.

- Selvfølgelig har jeg fuld tillid til min beskæftigelsesminister. Hun har kommenteret sagen i dag, og derfor vil jeg ikke kommentere yderligere, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mette Frederiksen er blevet beskyldt for at tilbageholde tal for, hvor mange der ville miste dagpengeretten 1. januar og de efterfølgende seks måneder. Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti har kaldt Mette Frederiksen i sammenråd for at forklare de skjulte tal.

Alligevel afviser statsministeren at udtale sig yderligere.

- Beskæftigelsesministeren har været ude at kommentere sagen, og jeg har ikke yderligere kommentarer til det, siger hun.

Allerede 5. december sidste år begyndte Beskæftigelsesministeriet at regne på et øget skøn for antallet, der ville miste dagpenge. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har lavet.

Ministeriet regnede med, at knap 20.000 danskere ville ryge ud af dagpengesystemet i stedet for de 7-12.000, regeringen officielt sagde var tallet for første halvår af 2013.

Beskæftigelsesministeren blev orienteret om dette på et møde den 17. december, men offentligheden og politikerne fik først det nye skøn 24 dage efter, nemlig 10. januar.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, mener, at offentligheden er blevet ført bag lyset.

- Hvis folketingsudvalget spørger, hvordan tallene er, og man ikke får svar, så er det dybt kritisabelt, siger han.

- Når ministeren ligger inde med dem, så må ministeren aldrig svare: De tal findes ikke. Så er man nødt til at svare fuldstændigt efter bogen og komme med de tal, man har. Det er politisk ABC på Christiansborg, som man aldrig viger fra, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

via Listen To News