Wikipedia blokerer chef hos byggegigant
Internetleksikonet Wikipedia har udelukket Pihl & Søn's kommunikationschef fra siden. Foto: Screendump fra wikipedia.org
Kommunikationschefen hos entreprenørfirmaet Pihl & Søn er blevet blokeret fra internetleksikonet Wikipedia.

Pihl & Søn's kommunikationschef, Lisbeth Kjærgaard Volf, er blevet blacklistet.

Det er internetleksikonet Wikipedia, der har udelukket Lisbeth Kjærgaard Volf fra siden.

Det sker efter, at hun gentagne gange har forsøgt at redigere i et kritisk afsnit om den store danske entreprenørvirksomhed, skriver Arbejderen.dk.

Pihl & Søn har flere gange været centrum i sager om lønfusk og underbetaling blandt østeuropæiske underentreprenører. Det har fået beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til at gå ind i sagen.

Wikipedia, der er brugerstyret og åbent for alle, har skrevet om kritikken i afsnittet om Pihl & Søn, men det passede ikke Lisbeth Kjærgaard Volf, som forsøgte at slette de kritiske informationer.

Journaliststuderende Mads Brandsen er administrator på Wikipedia og står bag blokeringen.

Han understreger, at virksomheder jævnligt går ind og ændrer lidt her og der, så deres virksomhed fremstår bedre.

- Det er ikke meningen, at Wikipedia skal blive en reklamesøjle. Det er meningen, at vi skal fremstå troværdigt, ligesom et hvilket som helst andet leksikon, slår han fast.

I første omgang gav Mads Brandsen kommunikationschefen en advarsel.

- Men da hun så gik ind og rettede teksten igen, valgte jeg at blokere hende. Det er desværre nødvendigt nogle gange, når folk ikke kan overholde spillereglerne, siger han til Arbejderen.

Lisbeth Kjærgaard Volf mener, at det er "virksomhedernes demokratiske ret" at kunne redigere i de leksikale oplysninger på nettet.