Aftaler sikrer nok nye asylpladser
Med aftaler om 180 nye asylpladser når Udlændingestyrelsen på fire uger et mål om at skaffe 340 nye pladser.

For fire uger siden anmodede udlændingemyndighederne kommunerne om at hjælpe med nye pladser til asylsøgende. Nu kan Udlændingestyrelsen konstatere, at man har nået målet om at skaffe 340 nye pladser.

Målet blev nået torsdag, da styrelsen kunne melde om to nye aftaler, der sikrer plads til 180 asylansøgere.

Langelands Kommune er klar til at udvide med yderligere 60 pladser, så man nu etablerer i alt 120 asylpladser, tidsbegrænset frem til april næste år.

Samtidig har man indgået aftale med Randers Kommune om at oprette et permanent center med plads til 120 asylansøgere. Senere skal kapaciteten op på 200 pladser.

- Takket være et godt samarbejde med en række kommuner har vi løst det helt aktuelle behov for indkvartering, siger Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen.

- Men presset eksisterer fortsat og vil række ind i 2013. Derfor fortsætter vi arbejdet med at lede efter indkvarteringsmuligheder, siger Thomas Mortensen.

Løsningen i Randers er etableret i et tidligere ældrecenter. Og det bliver ikke Randers Kommune selv, men Vesthimmerland Kommune, der skal stå for driften af centret.

Det er et led i en ny model for indkvartering af asylansøgere, hvor kommuner kan stille pladser til rådighed, men hvor driftsansvaret ligger i en anden kommune.

Ud over de nye pladser i Randers og Langeland har styrelsen tidligere indgået aftale med Langeland om de første 60 af de nu i alt 120 pladser samt med Vesthimmerlands Kommune, der stiller 100 pladser til rådighed.

/ritzau/

via Listen To News