Vilhelmsen angriber SFs leverpostej-linje
Vilhelmsen lægger luft til Søvndals melding til Hizb-ut Tahrir og Thor Mögers snak om leverpostejmadder.

SF-formandskandidat Annette Vilhelmsen undsiger nu en af de mest markante udmeldinger under Villy Søvndals tid som SF-formand, skriver Altinget.dk.

Det drejer sig om Søvndals meget omtalte "Gå ad helvede til" henvendt til den islamistiske organisation Hizb-ut Tahrir tilbage i 2008.

- Sådan ville jeg i hvert fald aldrig sige. For jeg mener grundlæggende, at man skal møde folk med respekt, siger Annette Vilhelmsen til Altinget.dk.

Hun mener i stedet, at man skal tage en dialog med Hizb-ut Tahrir.

Vilhelmsen angriber også meldingen om, at SF i særlig grad skal lave politik, der hjælper "dem i blå overalls, der står tidligt op hver dag og smører leverpostejmadder". Sådan som skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har lagt op til.

- På den måde sorterer man både dem fra, der er på overførselsindkomster - og dem i den anden ende, der opfatter SF som et ideologisk parti frem for et klasseparti, siger Annette Vilhelmsen til Altinget.dk

Modkandidaten Astrid Krag har tidligere givet den afgående formand, Villy Søvndal, en garanti for en ministerpost, hvis hun vinder.

Det har Vilhelmsen ikke villet. Hun siger, at hun har gjort sig tanker om et nyt hold, men vil ikke ud med navne.

Vilhelmsen har dog bebudet en hurtigt rokade, hvis hun sætter sig for bordenden efter formandsvalget, der finder sted på lørdag.

/ritzau/

via Listen To News