Vi arbejder 12 minutter mere
(Foto: Foto: Colourbox)
Nye tal viser, at vi faktisk har øget arbejdstiden sidste år. Så danskeren arbejder i gennemsnit 38,8 timer om ugen.

Selvom forårets store debat om øget arbejdstid ikke gav politiske resultater, så viser nye tal, at den reelle arbejdstid i Danmark i 2011 steg med op til 12 minutter om ugen. Det skriver Fagbladet 3F.

De nye tal - som stammer fra EU-institutionen Eurofound - viser ifølge arbejdsforsker Flemming Ibsen, at det danske arbejdsmarked fortsat er så fleksibelt, at det lokalt er muligt at aftale øget arbejdstid på den enkelte virksomhed.

- Derfor er det ikke umiddelbart brug for, at politikerne blander sig i reguleringen af arbejdstiden, siger forskeren fra Aalborg Universitet til Fagbladet 3F.

Den øgede arbejdstid betyder, at danskerne i gennemsnit arbejdede 38,8 timer om ugen i 2011, selv når sygedage og fravær er trukket fra.

- Mange virksomheder har fyret så mange medarbejdere under den økonomiske krise, at de er blevet nødsaget til at sætte arbejdstiden op for de medarbejdere, der er tilbage, lyder det fra Flemming Ibsen.

Det er ikke kun i Danmark, at der bliver knoklet igennem: I gennemsnit arbejder lønmodtagerne i Europa 39,7 timer om ugen.

Det svarer til at 21 lande ud af 28 lande arbejder mere end den aftalte arbejdstid.

Topscoreren er Rumænien, hvor en fuldtidsansat skal igennem 41,3 timers arbejde på en uge for at få weekend. Generelt er arbejdstiden noget højere i de nye EU-lande mod øst end i de gamle EU-lande i vest.

via Listen To News