S: Johanne ville stjæle fra sosuer
- Men sandheden er, at Johanne selv var parat til at tage mere end 1000 kroner om året fra sosu-assistenten for at få opfyldt Enhedslistens krav, lyder det fra Socialdemokraterne. (Foto: Foto: Colourbox)
Slagsmålet om den forpassede røde skattereform fortsætter. Socialdemokrater skyder tilbage på Enhedslisten.

Det er rent spin og spil for galleriet, når Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen påstår, at regeringens skatteaftale med Venstre og Konservative koster dyrt for lavtlønnede som sosu-assistenter.

Sådan lyder svadaen fra Socialdemokraterne, der har fået nok af det nu forhenværende støttepartis udlægning af sagen.

- Johanne Schmidt-Nielsen forsøger at spinne helt vildt for at få regeringens skatteaftale til at fremstå som socialt uretfærdig, siger skatteordfører Thomas Jensen.

- Men sandheden er, at Johanne selv var parat til at tage mere end 1000 kroner om året fra sosu-assistenten for at få opfyldt Enhedslistens krav.

Han henviser til beregninger i det udkast til skatteaftale, som Enhedslisten selv har offentliggjort.

Heraf fremgår det, at en enlig lavtlønnet LO'er for eksempel en sosu-assistent ville få 1040 kroner mindre om året ud af en aftale mellem regeringen og Enhedslisten, end regeringen havde lagt op til i sit oprindelige udspil.

Det står, efter Thomas Jensens mening, i skærende kontrast til Johanne Schmidt-Nielsens udlægning.

- Johanne har et forklaringsproblem, når sandheden er den stik modsatte. Det er nemlig hende selv, der ville tyvstjæle fra sosu-assistenten, lyder det fra Thomas Jensen.

Men Thomas Jensen kritiserer på et forkert grundlag, mener Enhedslistens gruppenæstformand Pernille Skipper:

- Det er noget frygteligt rod, Thomas Jensen er ude i. Han rammer helt forbi skiven med sin kritik. Han burde i det mindste have tjekket fakta, før han begav sig ud i politisk mudderkastning. Rent ud sagt er det noget fis, siger hun.

Hun mener, at Johanne Schmidt-Nielsen er blevet misforstået:

- Enhedslisten har aldrig anklaget regeringen for at stjæle fra sosu-assistenten.

- Vi anklager dem for at stjæle fra den fyrede sosu-assistent og alle andre, der har mistet deres arbejde under krisen, og alle dem, der ikke kan arbejde på grund af handicap eller sygdom, lyder det fra Pernille Skipper.

via Listen To News