Poker-nørder spiser kål for at tjene kassen
- Hvis man begynder at tænke: Der mistede jeg en computer, eller der røg min husleje, så taber man hovedet. Det er vigtigt at være i mental balance og have en stor kapital, siger Tobias Storm. (Foto: Foto: Mathilde Graversen)
To af landets dygtige pokerspillere gør alt for at optimere deres spil. Det indebærer daglig træning og linser, kål og kikærter til frokost.

I et kontorfællesskab i indre by i København står et lille køleskab ved siden af et bord med to store computerskærme.

Køleskabet tilhører den professionelle pokerspiller Anders Jensen, men det lever ikke op til visse folks fordomme om, at pokerspillere er cola-afhængige natteravne, der lever af junkfood.

I køleskabet er der hverken cola eller marsbarer, men derimod seks flasker kildevand, fire proteinshakes og tre drikkeyoghurter.

Makkerparret Tobias Storm og Anders Jensen er to af Danmarks førende professionelle pokerspillere, og de har de seneste år sat alt ind på at optimere deres spil.

De har nærmest gået videnskabeligt til værks for at kunne yde deres bedste, når de er på arbejde.

For dem er høj puls og sved på panden samt bønner og broccoli blevet en del af hverdagen som professionel pokerspiller.

- Vi kan helt sikkert mærke at det hjælper. Vi kan spille i meget længere tid og være mere fokuserede, fortæller Tobias Storm til Newspaq.

Hver morgen mødes de to spillere lidt over otte og træner sammen i en time. Træningen består af to dele.

Konditionstræning, der skal forbedre deres udholdenhed, så de kan spille i længere tid og holde fokus uden at blive irriterede, når de taber penge.

Og core træning, der skal styrke deres krops "kerne". Denne træning stabiliserer kroppen og gør, at de kan sidde mange timer foran computeren hver dag, uden at få skader.

- Vi varierer træningen så meget som muligt. Nogle gange svømmer vi, andre gange spiller vi squash, løber igennem en forhindringsbane i skoven eller dyrker yoga, fortæller Anders Jensen.

Mens de sidder i græsset og strækker ud efter dagens træning snakker de om gårsdagens spil.

- "Hvad synes du om syv seks off?," spørger Tobias Storm.

- "Fint nok at 3bette pre-flop, men han bør c-bette floppet, når han har et open ended straight draw i stedet for at check-calle uden noget showdown value," svarer Anders Jensen.

De to københavnere kalder sig selv dedikerede.

- Men man er jo også en nørd, når man hele tiden prøver at optimere alt, indrømmer Tobias Storm.

Efter træningen går turen til kontorfællesskabet på Vestergade, hvor de efter et hurtigt bad er klar til at starte dagens ti timers pokerspil.

Det foregår på computer, hvor de er i stand til at spille 14 pokerspil på én gang.

Med så mange spil i gang bliver der klikket med musen mindst to gange hvert tredje sekund, da der kun må gå 20 sekunder mellem hvert træk.

Det er en stressende affære at se på, men også meget indbringende for dem, som er dygtige.

Tobias Storm er kun 24 år gammel, men har allerede en månedlig indkomst svarende til en dansk direktørløn.

For at holde koncentrationen bedst muligt, står den på salat til frokost.

Linser, broccoli, kidney-bønner, råkost-salat, kylling med champignon og kikærter købt fra et salat take-away sted nede på gaden.

På kontoret er det forbudt at spise slik og drikke sodavand. De to kupaner holder hinanden til ilden, blandt andet ved at sammenligne sig med topelite idrætsudøvere.

En af deres største inspirationskilder er Lance Armstrong, som de har en plakat af hængende på kontoret sammen med citatet:

"I don't count how many miles I bike each day. I bike until I feel a tremendous amount of pain.. And then a bit more".

via Listen To News