Danmark er ude af Thomas Cup
(Foto: Foto: AP / POLFOTO)
Danskerne tabte semifinalen mod Sydkorea med 1-3 og er færdige ved badmintonlandsholdenes VM.

Det lykkedes ikke det danske badmintonlandshold at spille sig i finalen ved den traditionsrige Thomas Cup - VM for landshold, der i år spilles i Wuhan, Kina.

I semifinalen blev Sydkorea for stor en mundfuld for danskerne, der tabte 1-3 efter flere jævnbyrdige kampe, hvor koreanerne havde bedst kontrol på nerver og vindforhold i hallen.

Kun Danmarks bedste herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen noterede sig for en sejr, da de pulveriserede verdens fjerdebedste par, Yoo Yeon Seong og Ko Sund Hyun, med 21-10 og 21-12.

Det danske håb om at komme i finalen for niende gang i historien blev slukket, da den anden double med Jonas Rasmussen og Joachim Fischer gik ned efter et flot første sæt og tabte 21-11, 19-21, 15-21.

Efter at begge singler også havde tabt, var der ikke mere at komme efter for det danske mandskab.

Peter Gade havde lagt for med at tabe til verdens nummer syv, Lee Hyun Il. Gade viste ellers stigende formkurve efter et problematisk forår, da han vandt første sæt 21-17. Siden slap kræfterne dog op for veteran, der kun fik 14 og 10 point i de to sidste sæt.

- Første sæt forløb helt som håbet, og han virkede usikker. Men jeg fik en dårlig start i andet sæt, og det kom til at foregå lidt for meget på hans præmisser, og det fik jeg aldrig vendt igen, siger Peter Gade til TV 2 Sport om sin præstation.

Også Jan Ø. Jørgensen tabte i tre sæt til Shon Wan Ho, og generelt gik det ikke danskernes vej i Kina.

Dermed bliver det Sydkorea, der går videre til finalen, hvor modstanderen bliver enten Japan eller Kina. Sidst, danskerne nåede slutkampen, var i 2006.

via Listen To News