3F: Skattereform ikke nok mod social dumping
Der skal være mere kontrol fra Skat og politi, siger 3f. (Foto: Foto: Colourbox)
En halveringen af rejsefradraget skal få østeuropæiske håndværkere til at betale mere i skat. Ifølge 3F, er det dog ikke nok.

Regeringen retter blikket mod den billige østeuropæiske arbejdskraft i den nye skattereform.

Udspillet, der præsenteres på tirsdag, indeholder blandt andet, at det såkaldte rejsefradrag halveres fra 50.000 kroner til 25.000 kroner.

Men ifølge 3F er det mangelfuldt i forhold til at dæmme op for social dumping, da det ikke rammer den store gruppe af østeuropæisk arbejdskraft, der arbejder sort, og dermed slet ikke betaler skat.

- Det løser i hvert fald ikke hele problemet omkring manglende skattebetaling blandt østeuropæere, da det ikke rammer den kæmpestore gruppe, der arbejder sort, siger cheføkonom i 3F Anita Vium til Newspaq.

De illegale arbejdere skal i stedet findes ved hjælp af en større kontrolindsats fra både Skat og politi, mener hun.

I følge Anita Vium er det fint nok, at mindske forskellen på østeuropæernes og danskernes skattebetaling, men her rammer man dem, der er ærlige, mener hun.

- Det rammer dem, der er ærlige og betaler skat. Det største problem er blandt de arbejdere, der er her illegalt, siger hun.

I følge 3F vil det mest effektive middel mod den illegale arbejdskraft stadig være, hvis man gjorde det ulovligt at købe sort arbejde.

Regeringen vil hente lidt mere end 200 millioner kroner ved at ændre rejsefradraget.

via Listen To News