Overraskende stort prisfald ventes på boliger
- Boligmarkedet er stadig meget trægt, lyder det fra Økonomi- og Inderigsministeriet. (Foto: Foto: Casper Dalhoff / POLFOTO)
Regeringen ser mere dystert på udviklingen på boligmarkedet end tidligere. Prisfald på 5,5 procent i år

Det ser skidt ud for de mange boligejere, som gerne vil sælge.

Huspriserne falder nemlig 5,5 procent i år, forudser Økonomi- og Indenrigsministeriet i Økonomisk Redegørelse.

Det er en markant forværring i forhold til seneste prognose fra december, hvor det blev forudset, at boligpriserne kun ville falde 2,3 procent i 2012.

- Boligmarkedet er stadig meget trægt og har været præget af yderligere prisfald i starten af året, selvom det meste af pristilpasningen oven på boligprisboblen i 2004-2006 formentlig har fundet sted, skriver ministeriet.

Regeringen håber dog, at de historisk lave renter vil føre til en stabilisering og gradvis styrkelse af boligmarkedet og priserne.

Lave boligpriser er nemlig gift for privatforbruget, der sammen med eksporten helst skal drive dansk økonomi fremad, da det offentlige forbrug kun må stige beskedent.

Heller ikke fra eksporten kan dansk økonomi vente sig en hjælpende hånd, fremgår det af redegørelsen.

Regeringen regner med, at dansk industrieksport vil tabe markedsandele i både 2012 og 2013. Det skyldes, at de danske lønstigninger over en længere årrække har overgået udlandets.

- Der er derfor en risiko for, at konkurrenceevnen i mange virksomheder ikke er stærk nok til, at virksomhederne fuldt ud vil kunne omsætte de kommende års forventede stigning i den globale efterspørgsel til øget afsætning, står der i redegørelsen.

Det vil forsinke genopretningen af dansk økonomi.

Trods de dystre udsigter for boligpriser og eksport konkluderer redegørelsen, at dansk økonomi har det en smule bedre, end det så ud til i december.

Bruttonationalproduktet ventes at vokse beskedne 1,1 procent i 2012 og 1,5 procent næste år. Det er en lillebitte opjustering i forhold til prognosen fra december.

Økonomisk Redegørelse er en halvårlig rapport, som Økonomi- og Indenrigsministeriet udgiver om tilstanden i dansk økonomi og udsigterne for den nærmeste fremtid.

via Listen To News