Muslimsk Broderskab fører optælling i Egypten
En glad egyptisk vælger viser, at hun har været inde for at stemme. (Foto: Foto: AP/Fredrik Persson / POLFOTO)
Foreløbige resultater tyder på, at Muslimsk Broderskabs kandidat møder ekspremierminister i anden valgrunde.

Fredag morgen begyndte resultater fra første runde af Egyptens præsidentvalg at tikke ind fra valgkredse rundt om i Egypten.

Det Muslimske Broderskabs kandidat, Mohamed Mursi, har en foreløbig føring med 25,8 procent af stemmerne.

Det viser resultater fra 2.265 af Egyptens omkring 13.000 valgsteder.

Dernæst følger Ahmed Shafiq, som var Hosni Mubaraks premierminister i de sidste dage af hans styre. Shafiq har indtil videre fået 20,6 procent, viser optællingen ifølge avisen Al-Ahram.

- Det er tydeligt, at anden valgrunde kommer til at stå mellem Mohamed Mursi og Ahmed Shafiq, siger en unavngiven valgmedarbejder I Det Muslimske Broderskab til nyhedsbureauet Reuters.

På tredjepladsen ligger den uafhængige kandidat Hamdeen Sabbahi, der på nuværende tidspunkt har 19,5 procent.

De to, der på forhånd blev betragtet som de førende kandidater - tidligere udenrigsminister Amr Moussa og det tidligere Broderskab-medlem Abdel Moneim Abol Fotouh - sakker agterud med hver 18,2 procent af stemmerne.

Det Muslimske Broderskab har på sin Facebook-side en mere opdateret optælling med resultaterne fra 6661 valgsteder. De giver Mursi 30,8 procent og Shafiq 22,3.

Forud for valget tydede meningsmålinger på, at Mursi, som ifølge mange vælgere mangler karisma og vælgerappel, ikke ville gå videre til anden valgrunde.

Men Det Muslimske Broderskab, som er Egyptens bedst organiserede politiske bevægelse, har tidligere vist sin styrke ved parlamentsvalget i vinter, hvor det fik omkring 40 procent af stemmerne.

De officielle resultater fra første runde af præsidentvalget, der blev holdt onsdag og torsdag, ventes ikke offentliggjort før i næste uge.

Repræsentanter for de enkelte kandidater har dog lov at overvære optællingen, hvilket gør det muligt for kandidaterne selv at offentliggøre resultaterne løbende.

Anden valgrunde finder sted den 16. og 17. juni.

via Listen To News