Regioner vil beholde betalt frokostpause
- Når vi i en række tilfælde giver betalt frokostpause, så er det, fordi de ansatte står til rådighed. Det kan for eksempel være akutpersonale på sygehuse, forklarer regionernes formand Carl Holst. (Foto: Foto: Colourbox)
Danske Regioner er glade for de ansattes betalte frokostpause. Vi har brug for fleksibilitet, lyder det.

Forslaget om at sløjfe de offentligt ansattes betalte frokostpause er ikke groet i Danske Regioners baghave.

Det fastslår den fungerende formand Carl Holst (V).

- Når vi i en række tilfælde giver betalt frokostpause, så er det, fordi de ansatte står til rådighed. Det kan for eksempel være akutpersonale på sygehuse, forklarer Carl Holst.

De fem regioner har, hvad der svarer 117.000 fuldtidsansatte. Der ville altså kunne hentes en hel del personaletimer ind ved at snuppe en halv time om dagen.

Men regionerne tvivler på, at det vil være en fordel.

- Vi har behov for den fleksibilitet. Vi anerkender, at vi kan se på det, men vi er usikre på, om vi får løst problemet ved at gøre det, for der er også en fleksibilitetsfordel, siger Carl Holst.

Diskussionen er blusset op i forbindelse med trepartsforhandlingerne, hvor regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne, herunder Danske Regioner, forsøger at finde fire milliarder kroner ved at øge arbejdsudbuddet med 20.000 personer.

Forbundet af Offentligt Ansatte, der er fagforening for en del af sygehuspersonalet, mener, at det bør ske ved at deltidsansatte får ret til at gå på fuld tid. Men også det forslag er regionerne skeptiske over for.

Carl Holst tror nemlig, at mange af de deltidsansatte vil takke nej til et fuldtidsjob.

- Man kan lave en statistik, der viser, at hvis alle på deltid går på fuld tid, så har vi løst et stort problem. Vi tror på mest mulige frihedsgrader, men vi vil være skarpe i regionerne på at øge antallet af fuldtidsansatte, siger Carl Holst.

Carl Holst, der er formand for Region Syddanmark og næstformand i Danske Regioner fungerer som chefforhandler for Danske Regioner, da formanden, socialdemokraten Bent Hansen, er sygemeldt.

Ud over trepartsforhandlingerne er regionerne i gang med at forhandle med finansminister Bjarne Corydon (S) om næste års økonomiske ramme.

via Listen To News