V: Største løftebrud til boligejerne
(Foto: Foto: Colourbox)
Venstre vil ikke være med til at sænke rentefradraget for boligejere. Monstrøst løftebrud, mener partiet.

Det store oppositionsparti, Venstre, vil ikke være med til at sænke rentefradraget for boligejere, hvilket angiveligt er en del af regeringens kommende skattereform.

Det fastslår partiets skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, der også betegner forslaget som et løftebrud af dimensioner.

- Det er vel det største løftebrud, som S og SF har begået i forhold til boligejere, siger han.

Han henviser til, at de to regeringspartier før valget lovede at frede boligskatterne frem til 2020.

Men i regeringsgrundlaget står der dog blot, at boligskatterne er fredet i denne valgperiode, men det fritager ikke Socialdemokraterne og SF for løftet, mener Venstre.

Men løftebrud eller ej: kan I være med på selve indholdet?

- Vi har jo brug for at se det samlede udspil. Det lader til at regeringen har mest travlt med at fortælle, hvor lempelserne er. Humlen er jo, hvordan det finansieres, siger han.

Spørgsmål: Hvad synes I om rentefradraget

Det synes jeg er en rigt rigtig dårlig idé. Boligmarkedet er presset nok i forvejen, og det er jo velkendt, at det ikke er vores politik at øge skatterne for boligejerne, siger Torsten Schack Pedersen.

Ud over en sænkning af rentefradraget har det også været fremme, at en midlertidig udhulning af overførselsindkomsterne er en del af regeringens skatteudspil, ligesom også en hævelse af grænsen for topskat skulle være på tapetet.

Det skulle også være regeringens plan at hæve beskæftigelsesfradraget, så der bliver større forskel på lavtlønsgrupperne og folk på overførselsindkomst.

via Listen To News