Røgfri arbejdstid Se rygekortet: Her er de brune og hvide byer

Klik på kortet og se, om det totale rygeforbud nærmer sig for offentligt ansatte i din kommune. Blå betyder, at der allerede er indført rygeforbud. Hvid betyder totalforbud på enkelte arbejdspladser. Lysegrå betyder, at kommunen arbejder på et totalforbud. Mørkegrå, at der arbejdes på totalforbud på enkelte arbejdspladser. Brun har intet totalforbud på vej, mens sort er de kommuner, der ikke har besvaret undersøgelsen. Træk med musen for at flytte rundt på kortet.

Det totale rygeforbud smitter. Især fynske kommuner tyder på at være godt igang med at forbyde smøger i arbejdstiden for alle offentligt ansatte. Klik på kortet og se, om du snart skal stikke piben ind i din kommune.

Mindst fire danske kommuner har allerede indført totalt rygeforbud på alle eller nogle af kommunens arbejdspladser – og ti andre arbejder på sagen.

Det viser en omfattende undersøgelse, som Avisen.dk har foretaget blandt personalecheferne i de danske kommuner.

Ud af de 98 kommuner har over to tredjedele medvirket i undersøgelsen - deriblandt de fem største.

På kortet herover kan du se, om det totale rygeforbud nærmer sig i din kommune - eller om det er muligt at snige sig til en smøg i cykelskuret lidt endnu.

Forbud smitter på Fyn

Især de fynske kommuner lader til at være langt fremme med planerne om et totalt rygestop.

Indtil nu er Odense den eneste kommune, der har taget skridtet fuldt ud og forbudt al rygning i arbejdstiden.

Totalforbuddet er dog ikke mere totalt, end at deter tilladt at forhandle lokale rygeregler på de enkelte arbejdspladser, hvis ledelsen og personalet kan blive enige.

via Listen To News