200 elektrikere strejker mod skruebrækkere
"For os har det betydet, at vi har bevist, at vi ikke finder os i hvad som helst. Vi kræver, at vi har organiserede kolleger," fortæller Elektriker Morten Rode. Foto: Colourbox
Der er arbejdskamp i Danmarks største el-virksomhed Kemp & Lauritzen. Ansatte protesterer over to kolleger, der ikke er med i fagforeningen.

Bægeret er flydt over for medarbejderne i el-koncernen Kemp & Lauritzen.

Elektriker Morten Rode fortæller, hvorfor op imod 200 medarbejdere nu har nedlagt arbejde.

- Vi fandt ud af at vi har to kolleger, der ikke er medlem af Dansk Elforbund. Og efter vi i flere uger har forsøgt at overtale dem til at melde sig ind i fagforeningen, har vi nu nedlagt arbejdet, siger han til Newspaq.

De to medarbejdere kunne ikke overtales, og derfor strejker elektrikerne nu, for at få virksomheden til at sanktionere mod dem.

- Det er arbejdsgiverne, der bestemmer, hvem de vil have ansat. Ved at strejke gør vi opmærksom på, hvem vi har lyst til at arbejde med. Hvis firmaet allerede i går havde fundet noget andet arbejde til de to kolleger, så havde vi arbejdet igen i dag, siger Morten Rode.

Lige nu sidder elektrikerne samlet inde ved Dansk Elforbund i København, for at finde ud af, hvad der skal sker i morgen.

- Umiddelbart vil jeg tro, at vi går tilbage i arbejde i morgen, og giver firmaet en chance for at få løst det her problem, fortæller Morten Rode.

Men kravet står stadig. Elektrikerne kræver, at de to ansatte kommer over i Dansk Elforbund, og hvis de ikke gør det, så må firmaet finde et andet sted til dem.