Erik Skov undgår million-stor straf
Erik Skov Pedersen foran retten i Lyngby, da han sidste år blev idømt tre års fængsel for groft bedrageri og dokumentfalskneri for 5,4 millioner kroner. Foto: MIKKEL KHAN TARIQ / POLFOTO
Den tidligere toppolitiker Henriette Kjærs mand, Erik Skov Pedersen, slipper for at betale en millionstor erstatning til et ejendomsfirma.

På trods af, at forretningsmanden Erik Skov kører en BWM og bor i et dyrt rækkehus i Nordsjælland, er han ikke i stand til at betale de penge tilbage, han skylder.

Sidste år blev Erik Skov idømt tre års fængsel for groft bedrageri og dokumentfalskneri for 5,4 millioner kroner.

De penge skulle have være betalt tilbage til kreditorerne, men sådan kommer det ikke til at gå.

Ejendomsselskabet KJ Ejendomsinvest, der har den store millionsum til gode, har nemlig modtaget en såkaldt insolvenserklæring fra Erik Skov. Det skriver B.T.

Selv om erklæringen ikke er det sammen som en konkurs, har selskabet nu opgivet nogensinde at få pengene tilbage.

Når man er insolvent, er man midlertidigt fredet rent økonomisk. Man må ikke eje større ting som fast ejendom, biler eller værdifuld kunst.

Men så længe Eriks Skovs hustru, den tidligere Konservative-toppolitiker Henriette Kjær, forsørger ham, kan han fortsætte et liv i luksus.

Og det er en meget almindelig måde at slippe for kreditorerne på.

Det forklarer advokat med speciale i inkasso og insolvens Stefan Schwærter til B.T.

- For skyldnere, der søger om insolvens-erklæring, gælder det om ikke at eje noget af større værdi. Faktisk har kreditor dog mulighed for at tage udlæg i et eventuelt depositum lagt ved en lejebolig, men er det samleveren eller ægtefællen, der står som lejer, kan de ikke røre pengene. Det er et godt eksempel på kreditorly, siger advokaten til avisen.

For at der kan afgives en insolvenserklæring skal der som udgangspunkt være to forhold opfyldt i skyldnerens økonomi:

For det første kan den forfaldne gæld ikke betales, og for det andet har skyldneren ikke noget at stille til sikkerhed for den forfaldne gæld.

Kilde: bt.dk