Falske politifolk snød turist
Jo varmere, det bliver, jo flere tilrejsende tyveknægte melder deres ankomst i Danmark. For turister er lettere ofre end danskerne. Foto: Colourbox
Hurtig politiindsats satte fupbetjente bag tremmer

En asiatisk kvindes snarrådighed har sendt fire rumænere bag tremmer.

Hun fik nemlig jagtet fire tyveknægte, der lige havde taget fusen på hende, og givet politiet så tilpas mange oplysninger til, at de fire senere kunne anholdes.

Rumænernes trick var ellers snedigt.

"Én af de fire mænd stopper kvinden på Esplanaden i mandags og beder hende om at tage et billede af ham," fortæller Dannie Rise, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, og fortsætter:

"Da så kvinden har fotograferet ham, kommer der pludselig to mænd forklædt som politifolk og fortæller hende, at det er forbudt at fotografere her."

Nu skal den asiatiske turist tømme tasker og lommer, så hun kan legitimere sig og dokumentere, hvad hun har af habengut.

"Der mangler så 400 euro, da hun får pakket tingene sammen igen," siger Rise.

Men kvinden er ikke sådan at stoppe. Hun sætter efter rumænerne og opsnapper registreringsnummeret på den bil, de kører væk i.

"I går får en snarrådig kollega så øje på bilen, en hvid Ford Cougar, da han er ved en færdselskontrol på Langebro," lyder det fra den centrale efterforskningsleder.

Færdselsbetjenten kan huske nummerpladen, nupper de fire mænd, og efter en hurtig tur foran en dommer er de netop blevet varetægtsfængslet i 13 dage.

De fire tilstår med det samme og kan nu se frem til at blive udvist, når de har modtaget og afsonet den endelige dom.