EN VERDEN UDENFOR Sådan forklarer du din fortid i fængslet
Kollegerne lader hurtigt fantasien får frit løb om din kriminelle fortid, hvis ikke du selv lægger kortene på bordet. (Foto: Foto: Colourbox)
Ærlighed varer længst, også når du skal forklare kolleger om dine forbrydelser. Men der er visse ting, som det er bedst at holde for sig selv.

Hæmorider, rejsningsproblemer og tremmeruskeri. Der er visse ting, som kollegerne helst ikke skal vide for meget om.

Men hvert år løslades 8.000-9.000 danskere efter et fængselsophold. En del af dem skal tage stilling til, hvordan de vil forklare deres fængselsfortid for kollegerne på en ny arbejdsplads.

Avisen.dk har spurgt tre eksperter i udslusning af tidligere indsatte om, hvordan man bedst serverer sandheden.

1) Skab klare linjer med chefen

Aftal med din arbejdsgiver, hvad dine nye kolleger skal have af vide. At melde rent ud fra starten er første skridt til at undgå ondsindet rygtedannelse.

2) Vær ydmyg

Med en fængselsdom i bagagen er du ekstra udsat for fordomme og skidtsnak. Det betyder ikke, at du skal være underdanig, men pas på med at 'spille smart' eller virke pralende. Spørg gerne dine nye kolleger til råds om arbejdet og engager dig i det sociale liv på arbejdspladsen.

3) Vær åben

Fortæl dine kolleger, hvor længe og hvorfor du har siddet inde. Hvor meget du skal gå i detaljer, afhænger af toleranceniveauet på den pågældende arbejdsplads. Hvis du holder for meget igen på detaljerne, risikerer du til gengæld, at folk tror, at du har noget at skjule, eller at de selv digter videre. Der er selvfølgelig visse typer af forbrydelser, hvor det vil være bedst at dosere sandheden meget forsigtigt.

4) Tro på dig selv

Det er afgørende for din jobsucces, at du tror på, at du kan klare jobbet. Du er blevet ansat, fordi arbejdsgiveren tror, at du kan løse opgaven, og ikke på grund af din kriminelle fortid.

5) Drop macho-tendenserne

Har du levet i et kriminelt miljø i lang tid, eller har du vænnet dig til en rå omgangsform i fængslet, så skru lidt ned for din adfærd. På arbejdspladsen er du ikke længere med i en 'gruppe', hvor din loyalitet måles på overarme, attitude eller kriminelle evner.

Kilder: Ole Hessel, projektchef på 'High:five', Ebbe Andersen, sikringschef i Postdanmark, Lars Alexander Borke, juridisk direktør i Dansk Erhverv.

via Listen To News