Pædagog udnyttede 15-årig pige i sommerhus
Pigen var på en nordjysk institution for omsorgssvigtede børn Foto: Colourbox
Vestre Landsret i Aalborg idømte onsdag en 39-årige mand 60 dages fængsel.

En nu 39-årige mand misbrugte en dengang 15-årig pige til sex i 2009, da manden var ansat som pædagog på en nordjysk institution for omsorgssvigtede børn.

Det har Vestre Landsret i Aalborg onsdag slået fat, og den dømte mand fik 60 dages fængsel. Straffen er dog gjort betinget, modsat da Retten i Hjørring sidste efterår tog stilling til sagen. Det skriver Nordjyske.dk.

Manden, der dengang var ansat til at passe på pigen, skal samtidig betale hende 15.000 kroner som godtgørelse for den krænkelse, hun blev udsat for.

Det seksuelle overgreb fandt sted i et sommerhus på Læsø, hvor pigen var sammen med pædagogen, fordi hun tidligere var stukket af fra en institution på Mors.

Noget af det, der fældede pædagogen var en hemmelig optagelse fra pigens mobiltelefon af en samtale mellem manden og pigen.

På optagelsen lovede den nu 39-årige mand fra Fjerritslev pigen en god karakter i opførsel, hvis hun til gengæld holdte mund med, hvad der var sket.

Desuden havde pigen gemt noget toiletpapir med pædagogens sæd.

Under sagen har pædagogen nægtet overgrebet og har forklaret, at motivet for pigens anklage var hævn, fordi han havde givet hende dårlige karakterer.

Landsretten mente derimod, at manden har overtrådt straffeloven, som forbyder ansatte på institutioner, fængsler og andre steder at have sex med en anbragt.

Kilde: Nordjyske.dk