Skat advarer ansatte efter B.T. henvendelse
Skat advarer nu sine ansatte mod journallister, der ønsker at lokke oplysninger ud af de ansatte om Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidts skattesag. Det sker efter B.T.s redaktionschef henvendte sig via mail til en medarbejder. Foto: Colourbox
B.T.'s redaktionschef forsøgte for få dage siden at få en medarbejder hos Skat til at lække oplysninger om Stephen Kinnocks skattesag.

Skat advarer ansatte mod journalister, der forsøger at få dem til at bryde tavshedspligten.

Det sker efter, at B.T.'s redaktionschef Simon Andersen for få dage siden forsøgte at få en medarbejder hos Skat København til at lække fortrolige oplysninger om Stephen Kinnocks skattesag.

"Kære (fornavn) - Jeg interesserer mig for nogle forhold vedr. behandlingen af Stephen Kinnocks skattesag, er det noget du i al fortrolighed kan hjælpe med?," var ordlyden i mailen som er afsendt af Simon Andersen.

I stedet for at imødekomme forespørgslen, gik medarbejderen til direktøren for Skat København, Erling Andersen, der efterfølgende har sendt en fællesmail ud til alle ansatte i Skat København, hvor der advares imod henvendelser fra pressen.

I mailen, som Newspaq er i besiddelse af, lyder det:

"... Jeg ser med stor alvor på denne henvendelse. Det er klart et forsøg på at tilskynde en medarbejder ved SKAT København til at bryde tavshedspligten, jfr. skatteforvaltningsloven og straffeloven. Redaktionschefen forsøger at skaffe nogle oplysninger i en konkret personskattesag - og opfordrer til, at det sker i al fortrolighed. Vel sagtens for at han efterfølgende kan bruge evt. oplysninger og fastholde kildebeskyttelse," skriver Erling Andersen i mailen.

Simon Andersen ønsker ikke at kommentere historien overfor Newspaq, men henviser i stedet til chefredaktør for B.T, Olav Skaaning Andersen, som det ikke har været muligt at få fat i, trods flere henvendelser.

I mailen til medarbejderne beder skattedirektøren de ansatte om at afbryde samtalen med journalister, hvis de ønsker oplysninger om skattesagen, og afslutter mailen således:

"I de nævnte tilfælde vil jeg opfordre jer til at orientere mig personligt. Der er nemlig en enorm interesse for skattesagen - og derfor er jeg den eneste, der besvarer henvendelser fra pressen. Og mit svar er altid: Ingen kommentar. Jeg har ubetinget tavshedspligt," lyder det fra Erling Andersen.

B.T. har tidligere været involveret i Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidts skattesag, da de midt i valgkampen lækkede fortrolige oplysninger om afgørelsen af skattesagen. Det læk undersøges netop nu af politiet.