Dansk Wiki ignorerer piratprotest
Wikipedia.org har nedlagt sig selv i et døgn. Foto: Screendump fra wikipedia.org
Danmark deltager ikke i internet-protest mod lovforslag, som man frygter vil begrænse ytringsfriheden på internettet.

Informationshungrende danskere kan altid gå ind på den danske version af online-leksikonet wikipedia.

Det kan de også i dag, selvom moderudgaven, wikipedia.org, har nedlagt sig selv i et døgn i strejke over to lovforslag, som man frygter, vil begrænse ytringsfriheden på internettet.

Mens wikipedia.org strejker af ideologiske årsager, har man i Danmark slet ikke overvejet at følge trop.

"Der har ikke rigtig været nogen diskussion i Danmark, folk har vel været optaget af at skrive artikler," siger en af de ordførende administratorer for da.wikipedia.org, Ole Palnatoke Andersen, til Newspaq.

Wikipedia.org frygter, at de amerikanske lovforslag SOPA og PIPA, som er designet til at beskytte ophavsret og bekæmpe internet-pirater, " kan rette fatal skade mod det frie og åbne internet."

Ole Palnatoke Andersen kalder SOPA og PIPA "noget tåbeligt idioti," men han erkender samtidig, at man i da.wikipedia.org ikke føler et behov for at protestere i solidaritet. Det kan blandt andet skyldes, at beslutninger skal tages i fællesskab, og det tager tid at finde fælles fodslag.

"Vi skal selvfølgelig prøve at efterleve den linje, som community'et lægger, og det gør vi efter bedste evne. Der er en beslutningsproces, der tager noget tid, og vi er ikke nået dertil endnu," siger Ole Palnatoke Andersen til Newspaq.