Pædagoger på barrikaderne med gule ænder
Spar dyre konsulentrapporter væk og hold løftet om 3.000 pædagogjob, lyder det fra Landsforeningen for Socialpædagoger.

"3.000 pædagogiske medarbejdere tilbage til børnene - er det en and?"

Sådan lyder spørgsmålet fra Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS), der i eftermiddag tropper op på Christiansborg Slotsplads.

Den faglige organisation har opfordret både medlemmer og voksne med børn til at medbringe en lille gummiand eller klæde sig ud som en.

"Det er for at understrege symbolikken i, at vi gider altså ikke de her ænder, med mindre det er noget, børn skal lege med.
Så på den måde minder vi Det Radikale Venstre, SF og Socialdemokraterne om deres valgløfter," siger næstformand Jan Hoby til Newspaq.

LFS håber på at få afsat 3.000 balloner, men næstformanden har ikke noget bud på, hvor mange der dukker op til lynarrangementet forud for dagens finanslovsforhandlinger.

Det Radikale Venstre fremlagde før valget i september et forslag om både 3.000 pædagogiske stillinger og et krav om minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Prisen vurderede partiet til 900 millioner kroner.

Men siden har partiet sammen med S og SF skrevet under på regeringsgrundlaget, der gør spørgsmålet til en del af forhandlingerne med kommunerne i stedet.

Men Landsforeningen for Socialpædagoger frygter nu, at forslaget slet ikke bliver til noget. Så organisationen har også et forslag til, hvor pengene skal komme fra.

"Staten bruger hvert år 3,5 milliarder kroner på dyre og dårlige eksterne konsulenter. Så der foreslår vi i al mindelighed, at man tager en milliard kroner fra konsulenterne og fører 3.000 pædagogjob tilbage. Vi undrer os altid over, at der er råd til konsulenter, men ikke til kernevelfærd," siger Jan Hoby.

via Listen To News