Bier: Vi var mange om at fyre Jon Stephensen
Susanne Bier var ikke alene om kampen mod Jon Stephensen i Zentropa Foto: Scanpix, Reuters, Phil McCarten
Filminstruktøren Susanne Bier går i rette med teaterdirektør Jon Stephensen.

Filminsturktøren Susanne Bier bekræfter nu, at hun var imod en ansættelse af Jon Stephensen i filmselskabet Zentropa. Men hun var ikke alene, som den fyrede teaterdirektør ellers påstår.

Det fortæller Bier i en pressemeddelelse fra Rom.

"... påstandene om, at jeg ene og alene skulle stå bag Jon Stephensens fyring fra Zentropa, og Jon Stephensen udtalelser til Radio 24syv om, at jeg skulle have sendt anonyme mails til pressen om hans fyring, er rent sludder og vrøvl," skriver instruktøren.

Ifølge hende var hun sammen med en bred kreds af instruktører og medarbejdere i Zentropa sammen om at fortælle direktør Peter Ålbæk, at de var imod en ansættelse af Jon Stephensen som selskabets omverdenschef.

Jon Stephensen var inden da blevet fyret og bortvist fra Østre Gasværk Teater, fordi han ikke havde oplyst over for bestyrelsen, at han betalte sig selv ekstra for sit arbejde på teateret.

"At ansætte en mand, der var bortvist for økonomisk uredelighed, i samme weekend hvor man stod overfor at skulle afskedige et stort antal betroede medarbejdere på Zentropa, syntes vi alle, var uanstændigt," skriver Susanne Bier.

I meddelelsen slår hun samtidig fast, at hun ikke er sur på kollegaen Lars von Trier eller bærer nag til ham. Hun har været berørt af hans udtalelser om nazismen og Hitler i særdeleshed, der blev opfattet som personlige angreb på Susanne Bier.

Derfor måtte hun få arbejdsro og flytte klipningen af sin film til Det Danske Filmstudie i Lyngby.