Kickstart for 17,5 milliarder kroner
Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal har længe ventet vækstplan klar. (Foto: Foto: Lars Krabbe / POLFOTO)
Regeringen vil nu sparke gang i økonomien med 17,5 milliarder kroner. Gammel vin på nye flasker, lyder kritikken fra Venstre.

På en dag, hvor klodens befolkning runder syv milliarder, har landets statsminister bedyret, at hun vil kickstarte økonomien med selvsamme taltegn.

Helle Thorning-Schmidt og regeringen er nemlig klar til at fremrykke offentlige investeringer for hele 17,5 milliarder kroner. Det er et langt højere beløb end hvad vi ellers er blevet præsenteret for. I Helle Thornings åbningstale lød beløbet 10 milliarder.

Kickstarten skal ske i 2012 og 2013, forklarer statsministeren til Berlingske.

"Man har hele tiden troet, at der kun var plads til opstramninger efter 2012, men der er plads til, at vi både har vækstpakker i 2012 og i 2013. Det bliver en kickstart med så stor en volumen, at det vil kunne gøre en forskel og give den nødvendige optimisme i dansk økonomi," siger hun.

Fremrykningen vil ifølge regeringens beregning styrke beskæftigelsen med 8.500 personer i 2012 - og 11.000 i 2013.

Ellen Trane Nørby, politisk ordfører fra Venstre, er meget lidt imponeret.

"Det er spændende at se, hvad resten af projektet går ud på, for det nytter jo ikke noget, at sige, at man kickstarter økonomien, hvis man bare genbruger gamle penge, som er afsat til præcis samme projekter," siger hun til Newspaq.

Ellen Trane Nørby henviser til et konkret forslag fra Helle Thorning om jernbanen mellem København og Ringsted skal udbygges i 2012. Et projekt, hun mener, Venstre allerede har finansieret.

via Listen To News