Sådan takler du mange arbejdsopgaver
Ting tager tid. Og mange små arbejdsopgaver kan også vælte arbejdslæsset, siger erhvervspsykolog Eva Borgen Paulsen fra Falck Healthcare.
(Foto: Colourbox)
Hvad gør du, når chefen bliver ved med at læsse arbejdsopgaver på dit bord? Her er fem gode råd fra erhvervspsykolog Eva Borgen Paulsen fra Falck Healthcare

1. Smid tidsoptimisten overbord

Vi vurderer oftest for lavt, når vi skal anslå, hvor lang tid, vi skal bruge på en opgave. Læg altid ekstra tid til opgaven, når du skal planlægge.

2. Øv dig i at at tænke efter

Hvis du er en af dem, der siger ja for ofte, så øv dig i sætningen: 'Det vil jeg lige vende tilbage med et svar på'. På den måde giver du dig selv tid og ro til at vurdere, om du har plads til at tage opgaven på dig.

3. Inddrag andre, når du grubler

Vend dine arbejdsopgaver med dine kolleger og din leder for at få hjælp og støtte til ikke at tage mere på dig, end du kan, og til at vurdere, om omfanget er realistisk.

4. Ting tar' tid

Husk at selv små opgaver tager tid, selv om de måske kun tager 10-20 minutter hver for sig, så kan det nemt hobe sig op. Tænk over først og fremmest at sige fra over for de små opgaver. Det vil kunne frigive tid og give dig ro til at koncentrere dig om de større.

5. Stil dig selv et simpelt spørgsmål

Vis dig selv samme hensyn, som du viser andre. Spørg eksempelvis dig selv: 'Ville jeg ikke synes, det var helt i orden, hvis min kollega, ven, leder m.fl. sagde nej til en opgave, fordi de havde alt for meget at se til?'

Kilde: erhvervspsykolog Eva Borgen Paulsen fra Falck Healthcare

via Listen To News