Valgplakater udsat for religiøst hærværk
Klistermærker sat hen over s-kandidatens mund med anti demokratiske budskaber.
Ukendte gerningsmænd har hærget Yildiz Akdogans valgplakater i Tingbjerg. "Lovgivning tilhører Allah" skriver de henover plakaten.

Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan var på gaden til meget sent i aftes for at sætte valgplakater op, men allerede på sin vej hjem klokken halv to i nat, opdagede hun , at hendes valgplakater var blevet vandaliseret.

Henover hendes ansigt og navn er der sat store klistermærker, hvor der er hadefulde citater, som fordømmer demokratiet. Hærværket er gået ud over Yildiz Akdogans valgplakater i Tingbjerg, på Nørrebro og i hendes valgkreds i Brønshøj.

"Der står, at demokratiet er hyklerisk og demokratiet er et helvede, og så er der en henvisning til koranen. Det siger noget om de her menneskers forståelse af, hvad demokrati går ud på," siger Yildiz Akdogan til Newspaq.

Gruppeformanden for Socialdemokraterne på Københavns Rådhus, Jesper Christensen, har meldt vandalismen til politiet, fordi det er politisk motiveret hærværk. Teksten er meget politisk, og man er gået målrettet efter at placere budskaberne hen over Yildiz Akdogans ansigt og navn.

"Jeg er selvfølgelig meget ked af det, for der er lagt utrolig meget arbejdskraft i at hænge plakaterne op. Men derudover er jeg også meget vred, for jeg synes, det her er et angreb imod demokratiet," siger Yildiz Akdogan.

"Nu afventer vi, hvad der sker i forhold til politianmeldelsen. Og så må vi bare komme ud igen og hænge nye plakater op. Jeg vil i hvert fald ikke finde mig i at blive truet på min ytringsfrihed," siger hun.

38-årige Yildiz Akdogan er opvokset i Esbjerg, og hendes familie stammer fra Tyrkiet. Hun har siddet i Folketinget siden sidste valg, hvor hun blev valgt ind i Brønshøj-kredsen, hvor hendes valgplakater altså nu er blevet skændet. Som politiker med indvandrerbaggrund er hun ekstra forfærdet over hærværket.

"Jeg synes, det er dybt forkasteligt, at de misbruger religionen på den måde. De kalder demokratiet for hyklerisk, men jeg synes, det er dem, der er nogle hyklere, fordi de netop bruger de goder og rettigheder, der er i demokratiet til at angribe demokratiet og andres ytringsfrihed," siger hun.

Özlem Sara Cekic, Folketingskandidat for SF, har også fået hærget sine valgplakater i nat.

via Listen To News