Ministre undersøges i kæmpe svindelsag
Gav Lykke Friis og Troels Lund Poulsen (i midten) Folketinget forkerte oplysninger i sagen om svindel med CO2-kvoter for 38 milliarder kroner? arkivbillede. Foto: Scanpix/Casper Christoffersen
Rigsrevisionen sætter nu en stor undersøgelse igang i sagen om svindel med CO2-kvoter. Lykke Friis og Troels Lund Poulsen kulegraves.

Talte energi- og klimaminister Lykke Friis (V) og skatteminister Troels Lund Poulsen (V) sandt over for Folketinget i sagen om kæmpemæssig svindel med CO2-kvoter?

Det skal en stor undersøgelse af rigsrevisionen nu undersøge.

Undersøgelsen kommer nu til at indbefatte de to ministre, og om de to har givet Folketinget korrekte oplysninger i de såkaldte § 20 spørgsmål. Det skriver ekstrabladet.dk.

Baggrunden er milliardsvindlen med CO2-kvoter, der er foregået via Danmark.

Europol anslår, at der er svindlet for 38 milliarder kroner.

I to år fra 2007 til 2009 krævede Energistyrelsen ingen identifikation fra folk, der tilmeldte sig det danske kvoteregister. På den måde fik det danske register vokseværk og voksede til 1.256 registrerede konto. I dag er der blot 30 konti registreret, skriver ekstrabladet.dk.

Rigsrevisionens undersøgelse består ud over delen, hvor de to ministre undersøges for vildledning af Folketinget af tre andre dele.

Det også skal undersøges, hvordan svindlen overhovedet kunne finde sted og hvorfor Energistyrelsen lod svindlere registrere sig.

Kilde:Ekstrabladet.dk.