168 år gammel avis lukker efter skandale
News of the World lukker på søndag efter skandale. Foto: MATT DUNHAM / POLFOTO
Ejerene af tabloidavise News of the World har besluttet at lukke avisen efter pinlige afsløringer om aflytning.

Der må være en grænse for, hvor langt medierne kan gå. Den grænse har den engelske avis News of the World nu fundet.

Den 168 år gamle tabloidavis News of the World lukker efter en skandale om aflytning af blandt andet en afdød teenagers mobiltelefon.

Det er blevet opdaget, at avisens journalister hackede sig ind på pigens telefon og aflyttede beskederne på hendes svarer i jagten på gode historier.

Og det er ikke den eneste gang, avisen har benyttet sig af lyssky metoder. Politiet har fundet op mod 4000 tilfælde af ulovlig aflytning heriblandt aflytning af pårørende til faldne britiske soldater, ofre for tsunamien i Thailand og til ofrene for bomberne i London i 2005.

News International, der ejer tabloidavisen, siger, at den slags metoder ikke hører hjemme i virksomheden. Derfor har man besluttet, at sidste udgave af avisen udkommer på søndag.

Flere af avisens største annoncører har valgt at trække sig efter afsløringerne, som kom frem i den britiske avis The Guardian, og som har sendt chokbølger gennem England.

News International er ejet af mediemogulen Rupert Murdoch. Han mener, at avisens ry og rygte er sværtet til af en "umenneskelig" opførsel. Derfor må avisen lukke.

Overskuddet fra den sidste udgave skal angiveligt gå til velgørenhed.

Kilde: BBC