Tidligere justitsminister død
Erling Olsen er død. Foto: BORBERG THOMAS / POLFOTO
Erling Olsen har bestreddet flere ministerposter og været formand for Folketinget. I dag døde han 84 år gammel.

Den tidligere formand for Folketinget - og tidligere socialdemokratiske minister - Erling Olsen er død i dag, mandag. Han blev 84 år gammel.

Erling Olsen var boligminister under Anker Jørgensens regering i slutningen af 1970'erne og begyndelsen af 1980'erne. Olsen fortsatte som justitsminister da Poul Nyrup Rasmussen sad som regeringsleder i 1990'erne.

Specielt markerede Erling Olsen sig under sit formandskab for Folketinget, hvor han styrkede Folketinget overfor den til hver tid sidende regering.

"Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Erling Olsens død. Han vil blive savnet og husket. Erling var en af de store skikkelser i Socialdemokraternes historie. Gennem flere årtier var han en af de bærende personer i udviklingen af det moderne Danmark. Både som politiker og som akademiker var han med til at skabe velfærdssamfundet. Han var en af de personer, som bandt det gamle sammen med det moderne," siger Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse.

Erling Olsen forlod folketinget i 1998 efter sammenlagt 27 år på tinge.

Kilde: B.T.