Klamt kød i landsdækkende supermarkeder
Det er skønt med en lækker, saftig hakkebøf på sommergrillen. Men ikke hvis den er fyldt med salmonella og får dig til at kaste op og få diarré. Foto: Colourbox
Der er fundet salmonella i pakker med hakket oksekød over hele landet. Tjek din pakke, inden du smider en hakkedreng på grillen.

Hvis du havde tænkt dig lige at smide et par lækre, saftige hakkedrenge på grillen i bededagsferien, er det nok en god ide at tjekke pakken med hakket oksekød først.

Er den af mærket Dit Valg og købt i Super Brugsen, Kvickly eller Dagli' Brugsen, er der nemlig risiko for, at kødet er inficeret med væmmelig salmonella.

Det klamme kød er produceret den 15. maj og solgt i butikker over hele landet. Så det er ligemeget, om du er fra Thy eller Taastrup - hvis du spiser kødet, uden det er gennemstegt, kan du komme til at sidde på potten hele weekenden eller være bøjet over den med den anden ende.

Nogle af symptomerne på salmonellaforgiftning er nemlig diarré og opkast. Derudover kan man få kraftige mavesmerter og feber.

Det er jo ingen måde at bruge sin bededagsferie på, når der er lovet godt vejr, og grillsæsonen for alvor kan skydes igang.

Dit Valg-kødet udløber den 23. maj.

Og det er selvfølgelig "dit valg", men måske du bør følge Fødevarestyrelsens råd og aflevere hakken tilbage til dit supermarked, eller simpelthen smide det i skraldespanden.