Ghita Nørby: Jeg har aldrig holdt af min mor
Den kendte danske skuespillerinde, Ghita Nørby, havde et meget besværligt forhold til sin mor, pianistinden Guldborg Laursen, som døde i den sene alder af 98 år. Foto: POLFOTO, AP, Posselt Lærke
Den folkekære skuespiller, Ghita Nørby, fortæller nu åbent om sit dårlige forhold til sin mor og den dyre terapi, der fulgte efter.

Den populære skuespillerinde Ghita Nørby fortæller nu åbent om sit mild sagt meget komplicerede forhold til sin dominerende mor.

"Man må jo ikke sige, at man ikke holder af sin mor. Men det har jeg helt ærligt aldrig gjort." Sådan lyder de hårde ord fra den 76-årige skuespillerinde i magasinet Psykologi.

"Jeg blev opdraget med sådan en slags dråbeteknik. Min mor gav mig en lille dråbe kærlighed at overleve på, og så en til når jeg var lige ved at opgive," siger Nørby til magasinet.

Det har kostet dyrt. Ikke kun menneskeligt, men også i likvide midler, fortæller hun.

"Jeg måtte intet bestemme og udviklede mig til et dybt uselvstændigt menneske. Derfor har jeg brugt en vidunderlig formue på at blive et menneske, og jeg er dybt taknemmelig for, at der findes psykologer, fordi ellers ville jeg slet ikke være nogen," siger Ghita Nørby.

En af de roller, som Ghita Nørby er mest kendt for, er som Ingeborg Skjern i Matador.

Kilde: Psykologi